Regija
USPJEH KAJAKAŠKOG KLUBA MARSONIA

S dvije regate i Kupa donijeli čak 83 medalje
Objavljeno 10. srpnja, 2013.

SLAVONSKI BROD- Na dvije nedavno održane regate (Runovići i Kazaginac) te prvom Otvorenom kupu RH, kajakaši brodskog KKK Marsonia donijeli su ukupno 83 medalje, od kojih su 34 zlatne, 27 srebrnih i 22 brončane te dva pehara.

U Runovićima su bili gosti - natjecatelji 16. kupa u kajaku na mirnim vodama, gdje su, unatoč otežanim uvjetima, uz 19 medalja, osvojili pehar za 3. mjesto ekipno, izvijestio je predsjednik kluba Ivan Stipić. Slijedio je 1. otvoreni kup RH, a odlični rezultati, smatra Stipić, obećavaju Marsoniji mogućnost da postane kupski prvak RH za 2013. godinu. Od ukupno 16 natjecatelja KKK Marsonia, 15 ih se u Slavonski Brod vratilo okićeno s jednom ili više medalja. Ponajbolji, Krešimir Stipić, osvojio ih je 14 , Brigita Bakić 13, Alen Nezić 11, Vanesa Tot 10, Helena Stipić 7, Alen Durak 6, Karlo Ćurić 5, te po 4 medalje Marin Alfeldi, Mario Zitterbart i Ivan Đaković. Uz njih, medaljama su se okitili i Anamarija Maksimčuk, Bruno Maljik, Petar Gregorović, Dominik Princip i Josip Bakić.

A Brođanka i državna reprezentativka Brigita Bakić, nakon spomenutih natjecanja, u susjednoj je Italiji, braneći boje Hrvatske na Međunarodnoj mirnovodaškoj regati Auronzzo, u konkurenciji 6 država osvojila 3. mjesto i brončanu medalju.

Odlični rezultati, između ostalog razlog su sve većeg zanimanja mladih za taj sport. Neodlučnima u prilog ide i ljetna kajak-kanu besplatna škola u klubu, svaki dan od 10 do 11 i poslijepodne od 16 do 17 sati. M.Radošević

Možda ste propustili...

PROJEKT O VAŽNOSTI PREHRANE

Belomanastirci preko Erasmusa+ u Litvu

MEĐUNARODNI TURNIR ZA DJEVOJČICE

Pet medalja hrvačicama iz Donjeg Miholjca

Najčitanije iz rubrike