Regija
BELOMANASTIRSKO GRADSKO VIJEĆE

Oporba ipak ostala bez
dogradonačelničkih mjesta
Objavljeno 7. srpnja, 2013.

BELI MANASTIR - Duguje li tvrtka Vojtek d.o.o. za komunalnu naknadu, radi li gradonačelnikova kći u TZ Baranje, jesu li pojedinci nadoknadili Gradu korištenje gradskog poljoprivrednog zemljišta, što je ODO odgovorio vezano uz slučaj tvrtke Eurobuba i slično - pitanja su koja su oporbeni vijećnici (HDZ, HSU i DZMH) postavljali na prvoj radnoj sjednici belomanastirskog Gradskog vijeća. Na neka od njih dobili su izravan odgovor, dok će im na većinu biti odgovoreno pismenim putem.

Izdvajamo i primjedbu Roberta Jankovicsa, koji je gradonačelnika Ivana Doboša prozvao jer je svom zamjeniku, Marku Bogatiću, dopustio korištenje godišnjeg odmora tijekom prvih šest mjeseci od zasnivanja radnog odnosa, što je protivno gradskom Pravilniku.

- Zamjenik vam je otišao u Englesku pa me zanima jeste li mu isplatili punu plaću - pitao je Jankovicsa, na što je Doboš odgovorio kako je Bogatić već počeo odrađivati dane koje je izostao te kako je posrijedi aranžman koji je dogovoren prije lokalnih izbora na kojima je izabran na dogradonačelničku funkciju.

Sporan je bio i izbor zamjenika predsjednice Gradskog vijeća, Jadranke Sabljak. Na ta su mjesta, naime, izabrani vijećnici iz redova “pozicije”, Srećko Ivković (HNS) i Željka Zagvozda (SDP), što je oporba dočekala na nož, uz obrazloženje kako bi jedno zamjeničko mjesto trebalo pripasti njima. No, sa 11 glasova za i 7 protiv spomenuti su ipak imenovani zamjenicima.

- Već se vidi da nećete biti konstruktivni pa zašto onda da imate zamjenika - provokativno je odgovorio na oporbeno negodovanje SDP-ovac Šandor Juhas.

Ostatak sjednice protekao je u razrješavanju i imenovanju novih odbora i sličnih tijela, te prisegama novih gradskih čelnika. I.Getto

O TZ-u u srijedu

Gradonačelnik Ivan Doboš je, odgovarajući na pitanje o opstojnosti Turističke zajednice Baranje, istaknuo kako će više riječi o tom problemu biti u srijedu, za kada je sazvao koordinaciju svih baranjskih načelnika.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike