Osijek
SPOJ KULTURE I ENOLOGIJE U TVRĐI

Uz vrhunska vina iz cijele regije - glazba i dramski program
Objavljeno 29. lipnja, 2013.

U organizaciji Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, a u sklopu Osječkog ljeta kulture, u petak, 5. srpnja, od 18.30, u dvorištu Kazamata u osječkoj Tvrđi održava se Večer vina i umjetnosti. Posjetitelji će moći uživati u jedinstvenom spoju kulture i enologije uz bogat i raznovrsni program.

Priredba se održava uz potporu nekoliko projekata financiranih iz međunarodnih inicijativa i EU fondova koje za cilj imaju razvoj vinarstva, odnosno promociju vina i vinskog turizma, te uz suradnju institucija iz kulture.

Projekt Agrowine kao bilateralna suradnja Autonomne Regije Friuli Venezia Giulia i Osječko-baranjske županije, odnosno tri projekta financirana iz pretpristupnih fondova EU: Wine Tour, Panonski put umjetnosti i Cross Marketing Across Borders (CMAB) koji se provode na području županije, ispreplest će se tematski kroz ovu večer. Naime, osim za promociju vina iz Slavonije i Baranje i susjednih regija, događanje će dati i kontekst za međunarodni susret vinara iz nekoliko vinskih regija.

Regionalna Vinoteka, smještena uz Vodena vrata u Tvrđi bit će početna točka Večeri umjetnosti i vina. Ljubitelji vina kupnjom Vinske karte za 40 kuna dobit će čašu i mogućnost degustacije i uživanja u vinu. U dvorištu Kazamata vinari će na štandovima, koje je organizatoru ustupio za ovu prigodu Glas Slavonije, predstaviti svoja vina. Bit će tu vinari iz đakovačkog, baranjskog, erdutskog, feričanačkog i iločkog vinogorja, ali i vina iz Vojvodine, Pečuha, Villánya, Szekszárda, Friuli Venezie Giulije i drugih krajeva. Turističke zajednice domaćih i gostujućih vinskih regija ukazat će posjetiteljima zašto bi baš bilo zanimljivo provesti dan, dva ili tri kod njih u gostima. I. Mikulić

Jazz, dramski nastup, svjetlosne instalacije

U umjetničkom dijelu programa posjetitelji će moći uživati u jazzu uz nastupe Argusa, Ivan Šmit Jazz Quarteta, Dua Solitude i Jazzybell. Također će imati priliku pogledati dramsku igru u izvedbi osječke Umjetničke akademije, zanimljivu svjetlosnu instalaciju pečuške skupine Breathing Walls of Light, skulpturu Denisa Kraškovića, te tematske izložbe grafike (Galerija Kazamat), odnosno fotografije (Galerija Waldinger). Za program namijenjen najmlađim posjetiteljima pobrinut će se udruga Breza u suradnji s Muzejom školjaka i vodenog svijeta.

Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike