Regija
VUKOVARSKI HDZ O LOKALNIM IZBORIMA

Barna: Ovo je bila svjetonazorska borba
Objavljeno 5. lipnja, 2013.

VUKOVAR – Kampanju smo odradili korektno, nismo bili zloćudni, kako to neki kažu, a ako je zloćudnost borba za radna mjesta, neka je na čast onima koji su to rekli – kazao je predsjednik vukovarskog HDZ-a Damir Barna.

Na konferenciji je Barna rekao da je HDZ zadovoljan izborima za Gradsko vijeće gdje je HDZ-ova koalicija pobjednik s 12 osvojenih mjesta, dok bi pobjednički rezultat imao i njihov kandidat za gradonačelnika Ivan Penava da su glasovali samo ljudi koji žive u Vukovaru. Penava je u drugom krugu osvojio 6.819 glasova (45,22 posto), a HDZ procjenjuje kako izlaznost od 54 posto zapravo, uzme li se u obzir da Vukovar po popisu stanovništva može imati oko 22.500 birača, premašuje i 70 posto.

– To govori da ovo nisu bili obični izbori već svjetonazorska borba gdje je s druge strane bio Željko Sabo u borbi za neki drugi Vukovar, on će reći svjetski, ali nikako za hrvatski Vukovar – kazao je Penava rekavši da je Sabo od dva autobusa koje je HDZ doveo “izmislio 15 autobusa“.

– To je pokušaj da se okrene pila naopako i pokušaju sakriti glasači iz Srbije, a grad je bio krcat automobilima s registracijama iz Srbije – rekao je Penava.

Glasačima je na potpori zahvalio i predsjednik vukovarskog HSP AS Marijan Pavliček. U HDZ-u nisu mogli prognozirati što će biti u novom sazivu Gradskog vijeća, no naveli su kako novi izbori Vukovaru ne trebaju zbog velikog troška koji oni sa sobom nose..S.Butigan

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike