Sport
DINO KRESINGER KARIJERU NJE NASTAVIO U WESTERN SYDNEYU

Naslov prvaka Australije pomoći će mi u lakšem nalaženju novog kluba
Objavljeno 5. lipnja, 2013.

Vezani članci

VINKOVČANIN BLIZU ODLASKA U ITALIJU

Gattuso hoće Kelića u Palermu

CIBALIA JESEN 2012./2013. ZAVRŠILA KAO PRETPOSLJEDNJA

Već su ljetni odlasci najavili grčevitu borbu za opstanak

U CIBALIJI POČELI POPUNJAVATI IGRAČKI KADAR

Kresinger ostaje u Vinkovcima?

VINKOVCI – Posljednje prvenstvene utakmice Cibalije u Prvoj ligi s tribina je pratio i bivši napadač vinkovačkog kluba Dino Kresinger koji je proteklu sezonu igrao u Australiji. Na njegovu žalost nije mu se ostvarila želja, da Cibalia osigura opstanak u ligi i da i dogodine igra u prvoligaškom društvu.

- Gledao sam nekoliko posljednjih utakmica i mogu reći da su me se jako dojmile utakmice protiv Zagreba u Zagrebu i Intera u Vinkovcima. Ima Cibalia igrača s velikim potencijalom. Žao mi je što su ispali, jer zaista nisu to zaslužili. Pokazali su, pogotovo u tim utakmicama, veliku srčanost i veliku želju, pa mi je i zbog toga još više žao što je ovako sve završilo.

Dino je nakon Cibalije karijeru nastavio u Australiji u redovima Western Sydney Wanderersa s kojim se okitio naslovom prvaka Australije.

- Otišao sam u Australiju na poziv trenera Tonyja Popovića, bivšeg australskog reprezentativca hrvatskih korijena. On je prošle sezone također preuzeo mjesto trenera Western Sydneya. Potpisao sam ugovor na godinu dana, koji je nakon završetka sezone istekao, a nisam produžio drugi. Sada sam u Čakovcu treniram i čekam početak prijelaznog roka.

S Western Sydneyom osvojio je australsko prvenstvo. Što to znači za Klub, a kakve je koristi od toga izvukao Kresinger?

- Nakon regularnog dijela sezone šest prvoplasiranih klubova igra play off, a prvak nakon tog dijela ide u kvalifikacije za azijsku Ligu prvaka. Osvajanjem prvog mjesta klub je stekao izravno pravo sudjelovanja u azijskoj verziji Lige prvaka. Bez obzira što sam se s klubom vjerojatno razišao naslov prvaka bi mi mogao pomoći u lakšem pronalasku novog inozemnog angažmana. Imam zasad nekih ponuda iz Azije, ali čekam početak prijelaznog roka, pa možda nešto i bude od toga. Iskreno, nisam mislio da ću doživjeti da s nekim klubom osvojiti prvenstvo, ali eto i to se dogodilo. Što se tiče kvalitete lige, teško mi je uspoređivati hrvatsku i australsku. Igra se potpuno drukčijim stilom nogometa i trebalo mi je vremena naviknuti se na jedan puno čvršći snažniji nogomet od našeg. A liga je izjednačenija i samim tim jako zanimljiva.

U Australskoj ligi igra dosta stranaca. Dosta je i Hrvata. Nekolicina je bila s Kresingerom u Sydneyu.

- Uz trenera Popovića bio je tu i pomoćni trener Ante Miličić, a od igrača tu su Matej Poljak, koji je došao u isto vrijeme kada i ja te vratar Ante Čović, koji je već dvije sezone zaredom proglašen najboljim vratarem lige. S njima sam se uglavnom i najviše družio. Odlično sam primljeni, tamo ima jako puno naših ljudi i bili su mi na usluzi kada bih god trebao. Zaista je to jedno veliko iskustvo i mogu reći da sam konačno mogao igrati nogomet, a da ne razmišljam o drugim stvarima kao što je bilo u Hrvatskoj. Zaista nemam ni jedne zamjerke za vrijeme koje sam proveo tamo - pričao nam je bivši napadač Cibalije.

Antun GRGIĆ

2

pogotka postigao je Kresinger u dresu momčadi iz zapadnog Sydneya

Možda ste propustili...

USPJEH MLADIH KOŠARKAŠICA S DRAVE

Mursa izborila nastup na završnici

MURSAŠI IZJEDNAČILI FINALNU SERIJU

Prekinuli niz prvaka i poslali jasnu poruku

Najčitanije iz rubrike