Sport
U CIBALIJI POČELI POPUNJAVATI IGRAČKI KADAR

Kresinger ostaje u Vinkovcima?
Objavljeno 14. srpnja, 2012.

VINKOVCI - Danas će na stadionu Cibalije Samir Toplak sa svojim nogometašima odraditi posljednju, pripremnu utakmicu. Na “generalci” u goste Vinkovčanima dolazi mađarski prvoligaš Lombard FC Papa. Odigravanje ovakvih utakmica pred start prvenstva trenerima iskoriste kako bi vidjeli što su sve do sada učinili pred sam start prvenstva. No, za Toplaka ova utakmica nema takav karakter, ne bar u cijelom svojem smislu. Naime, dok jednim dijelom bude pokušao skrpati jedanaest igrača koji bi trebali sljedećeg vikenda istrčati protiv Slaven Belupa u drugom će dijelu morati pratiti igrače koji će doći na probu od kojih bi trebao izabrati neke, koji bi mu mogli pomoći u sljedećem prvenstvu. Ponajprije to se odnosi na igrače koji će doći kao desni bočni i trebali bi pokrpati tu stranu i uz Kvesića biti čvršća karika obrane.

- Radi se o mladom Gegiću i Maruni, koje sam već vidio na treningu i mogu reći kako su školovani igrači, te da su me ugodno iznenadili. Mnogo bismo dobili ako bi oba ostala, ili bar jedan od njih. S njima bismo pokrpali tu poziciju u momčadi.

Osim obrambenog igrača sportski direktor Pernar najavio je kako se intenzivno traga za jednim centralnim napadačem, čime bi Toplakova momčad mogla dobiti na ubojitosti.

- Čuo sam za soluciju da Kresinger ostane i sljedeću sezonu, ali isto tako radimo na još jednom igraču, za sada čekamo papire i moglo bi se dogoditi da i obojica dođu, kaže Toplak.

S obzirom na crne slutnje prije desetak dana kada nije bilo ni tračka svjetla na kraju tunela, a sada se raspolaže s imenima nekoliko igrača, ta bi realizacija bila za Toplaka melem na ranu na samom startu prvenstva, bez obzira na to što isti neće biti uigrani, ali u dogledno vrijeme mogli bi biti od velike pomoći za klub.

- Sada se lakše diše, ali ja samo gledam savršenstvo. Volio bih da su oni bili od početka priprema i da smo ih zajednički odradili i tada bi se vidio moj rukopis. Ovako moramo ih fizički spremati i uigravati s ostalim igračima. No, bolje je išta nego ništa. Moram još nešto dodati, jako mi je žao Jurića i Matoša, s njima bi bili drukčija momčad, zaključuje, Samir Toplak, trener Cibalije. A.Grgić

S LOMBARDOM DANAS U 20 SATI

Utakmica između Cibalije i mađarskog prvoligaša Lombard Papa igra se danas na glavnom terenu stadiona Cibalije. Početak je u 20 sati.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike