Sport
IZBOR TRENERA SAMO JE JEDNO OD OTVORENIH PITANJA U RK NEXE

Našičani će SEHA ligu morati igrati u Osijeku
Objavljeno 3. lipnja, 2013.

Vezani članci

VIŠE NIJE TRENER NAŠIČANA

Kamenica: Moj odlazak iz NEXE-a je splet ukupnih okolnosti u Klubu

LIGA ZA PRVAKA ZA RUKOMETAŠE

Našičanima veliki bod u Poreču

RUKOMETAŠI NEXE-a GOSTI POREČA

Borba za drugu poziciju

Odlazak Kasima Kamenica nakon gotovo pet godina s mjesta trenera rukometaša NEXE-a samo je jedno od otvorenih pitanja u višestrukom hrvatskom rukometnom viceprvaku.

Našičani su novim osvajanjem drugog mjesta osigurali ne samo nastup u Europi nego i još jedno sudjelovanje u regionalnoj SEHA ligi, koja bi sljedeće sezone trebala doživjeti višu razinu u svakom smislu. Ulazak bogatog sponzora Gazproma osigurat će klubovima novac za troškove natjecanja, no jaki sponzor ima i neke svoje zahtjeve. Između ostaloga, klubovi će morati igrati u dvoranama s minimalnim kapacitetom od 2.500 gledatelja. Našička dvorana stoga ne zadovoljava te uvjete, a najbliža dvorana sa zadovoljavajućim kapacitetom ona je osječka. Stoga bi NEXE susrete u SEHA ligi igrao u dvorani Gradski vrt. U kuloarima se ne spominje samo mogućnost “podstanarstva” u Osijeku i Gradskom vrtu nego i trajnog preseljenja. Spominje se tako i mogućnost fuzije našičkog i osječkog kluba, s čime bi dio perspektivnog osječkog kadra dobio priliku igrati u jednoj od najjačih europskih liga, što je svakako odlična stvar za slavonski rukomet. No to je zasad samo ideja. Pitanje je kako će na to reagirati u Našicama, ali i u Osijeku. Dosta toga ovisit će i o razmišljanjima nove osječke gradske uprave i njihovim pogledima na sport. U NEXE-u trebaju definirati i “roster” za sljedeću sezonu. Ugovori istječu bar polovini aktualnih prvotimaca, zasad je klub službeno napustio jedino Ivan Slišković (Pivovarna Laško), no pitanje je tko će od igrača kojima je istekao ugovor produživati ga. Dosta toga ovisit će i o tome s kojim će se proračunom krenuti u novu sezonu. Problemi s glavnim sponzorom nisu javnosti nepoznati, pa je moguće da slika o igračkom kadru ne bude jasna ni prvog dana priprema, što je obično bilo posljednjih dana srpnja. Nije još na vidiku ni pitanje izbora trenera, premda se tu u javnosti pojavila opcija da će Kasima Kamenicu zamijeniti dosadašnji sportski direktor Zdenko Kordi. Znanje i iskustvo, a, čini se, i ambiciju Kordi sigurno ima.

- S obzirom na to da sam dugo godina unutar kluba i dobro poznam odnose i s obzirom na moju ulogu sportskog direktora, logično je da se upravo moje ime pojavljuje u kotekstu novoga trenera. No to je samo jedna opcija. Konačnu odluku ipak će donijeti uprava kluba - rekao nam je jučer kratko Kordi.

Klupsko vodstvo sigurno će se uskoro sastati. U našički SEHA ligaš stiže dugo toplo ljeto. Ali i puno posla. K. Lacković

Jedna od opcija je i fuzija našičkog i osječkog kluba

Možda ste propustili...

MACCABI I BARCELONA POVELI S 2-1

Uzbudljive završnice Eurolige košarkaša

TRADICIONALNI ARENA KIDS NA BIKARI

Dresovi za sudionike turnira osnovnoškolaca

Najčitanije iz rubrike