Sport
RUKOMETAŠI NEXE-a GOSTI POREČA

Borba za drugu poziciju
Objavljeno 29. svibnja, 2013.

Vezani članci

LIGA ZA PRVAKA ZA RUKOMETAŠE

NEXE slavio u Sisku

RUKOMETAŠI NEXE-A VEČERAS GOSTI SISKA

Sve je u našičkim rukama

NAŠIČKI RUKOMETAŠI UPISALI JOŠ JEDNU POBJEDU

NEXE u drugom dijelu slomio otpor Karlovca

NAŠICE - U Ligi za prvaka Našičani su krenuli s porazima od CO Zagreba i Dubrave. Kasnije su se stabilizirali te dva kola prije kraja zauzimaju drugo mjesto s dva boda više od Poreča. Upravo će se večeras u porečkoj dvorani Veli Jože (20 sati) sučeliti ti suparnici. Bit će to izravni obračun za drugo mjesto. Računica je nekoliko. Našičani i dalje drže sudbinu u svojim rukama. Koju bi mogli jedino ispustiti ako večeras budu poraženi rezultatom s više od pet pogodaka razlike. U NEXE-u o tome ne razmišljaju. Štoviše, u Poreč idu po pobjedu. Prvenstvo žele završiti s dvije pobjede jer u posljednjem kolu još se sastaju s Karlovcem.

Danas im sigurno neće biti nimalo lako doći do bilo kakvog pozitivnog rezultata. Porečani su u posljednjem kolu uvjerljivo svladali Dubravu (37:29), momčad koja je uz CO Zagreb zasad jedina svladala Našičane u Ligi za prvaka. U dobroj su formi i Našičani. U Sisku su posebno zapaženi bili vratari Mate Šunjić i Perica Lelić. Zajedno su skupili 20 obrana.

- Nismo mislili da bi cjelokupna sezona mogla stati u jednu utakmicu, odnosno da bi titula viceprvaka mogla biti odlučena u ovih 60 minuta - pričao je reprezentativni vratar Mate Šunjić.

- Prema dosadašnjem tijeku Lige za prvaka zasluženo je da NEXE i Poreč odlučuju o naslovu viceprvaka Hrvatske. Naravno, nakon današnjeg susreta, još ništa neće biti gotovo jer i mi i oni još igramo jednu utakmicu.

Posebnu opasnost za našička vrata predstavljat će Vedran Mataija. Dojučerašnji igrač NEXE-a u posljednjoj je utakmici protiv Dubrave postigao deset pogodaka.

- Nama je u glavama samo jedno. Idemo pobijediti. Tako je na svakoj utakmici, tako će biti i danas. Mislim da imamo bolju momčad. Suparnika se ne bojimo, ali ga uvažavamo. Istina, oni imaju prednost domaćega parketa, ali mi smo svjesni svojih kvaliteta. Moramo biti željni pobjede i motivirani od samoga početka - zaključuje vratar NEXE-a. S. Sobodić

Možda ste propustili...

BORBA ZA PLASMAN U PRVU LIGU ODBOJKAŠICA

Višnjevčanke moraju do zlatnog seta

U AKCIJI I MLADI HRVATSKI NOGOMETAŠI

Ivan Barić na izbornikovu popisu za Euro

Najčitanije iz rubrike