Regija
VINKOVČANI OGORČENI I RAZOČARANI

Vulgarna stranica opet
dostupna - policija nemoćna?
Objavljeno 1. lipnja, 2013.
Treba li još žrtava poslije Zagorja? - pitaju se građani

VINKOVCI – Pokretači uvredljive grupe na Facebooku, koja je svojom vulgarnošću zgrozila javnost, sportskim rječnikom rečeno, zabili su novi gol policiji i Odvjetništvu – “Vinkovačke kurve” su se vratile!

Uklonjena stranica ponovno je dostupna uz poruku posjetiteljima: “Kao što smo vam i obećali, vratili smo se … Kao iznenađenje koje smo obećali prirediti za vas, napravili smo web stranicu kako bi lakše mogli vidjeti slike te imati uvid u 'drol*ino' ime i prezime. Naravno tu je još jedno iznenađenje, a to je da ćete nam baš Vi moći poslati anonimno sliku. Naravno, morat ćete tamo navesti razlog zašto je baš ona 'drol*a', a onda ćemo mi to provjeriti”, poručuje autor grupe.

I dok je javnost s nestrpljenjem iščekivala rezultate policijske istrage, odnosno koordinirane akcije policije i Odvjetništva i otkrivanje identiteta autora, čini se kako se neslužbena informacija o tome da su mu na tragu ipak pokazala netočnom. Građani su zgroženi i pitaju se zar je moguće da policija ne može stati na kraj takvoj brutalnosti i pronaći osobu ili više njih koja se krije iza ove stranice, u kojoj se, osim maloljetničkog nasilja, priča o i maloljetničkoj prostituciji.

- Zar je moguće da se od Facebooka ne može tražiti trajno uklanjanje te stramotne stranice? Zar se mora dogoditi tragedija jer sve su te tinejdžerice u osjetljivom razdoblju života, a događa im se javni linč. Pogledajte što se dogodilo u Zagorju, 15-godišnjakinja se ubila jer je bila žrtva nasilja na internetu. Zar to svima nama ne bi trebala biti dovoljna škola i upozorenje da zaštitimo našu djecu - pitaju se ogorčeni Vinkovčani.

Policija zatrpana mailovima

Jučer su, potvrdila nam je i glasnogovornica Marijana Maja Barbarić, mailovima zatrpali PU vukovarsko-srijemsku i upozoravali na to da je stranica ponovno dostupna. Službenih informacija o tijeku istrage za sada nema. Očito je ovaj slučaj pokazao veliku rupu, kako zakonsku, tako i u načinu borbe protiv internetskog nasilja, u kojemu se i policija i Odvjetništvo vrlo slabo snalaze.

Na stranici se priča o i maloljetničkoj prostituciji

Najčitanije iz rubrike