Regija
SUMRAK KOLEKTIVNOG SPORTA

Čast belomanastirskog sporta brane pojedinci
Objavljeno 18. svibnja, 2013.
Nova nada baranjskog sporta je stolnotenisač Attila Borbaš

BELI MANASTIR - Na žalost belomanastirskih ljubitelja takozvanih masovnijih i bolje plaćenih sportova, nogomet, košarka, rukomet (...) u jedinom baranjskom gradu nikada nisu bili na nižim granama. Rukometaši su nedavno odustali od natjecanja u 2. ligi, nešto ranije to su učinili košarkaši, nogometaši tavore u 2. županijskoj ligi u društvu baranjskih klubova, i tek od prije tjedan-dva nešto lakše ''dišu'', jer im nad glavama više ne visi mač opstanka i svrstavanja u najniži nogometni razred. No Belomanastirci se zato ponose pojedincima, pravim malim perjanicima sportova u kojima nastupaju, a koji su poprilično udaljeni od očiju javnosti.

Već smo pisali o Ivanu Petričeviću, strijelcu belomanastirske SU Mars, trenutačno jedinom Belomanastircu članu neke hrvatske reprezentacije. Podsjetimo i na Marija Baneka, trinaestogodišnjeg stolnotenisača osječkog Vodovoda, gotovo suverenog u svojoj konkurenciji. Njemu se u posljednje vrijeme priključio i sedamnestogodišnji sugrađanin, također zaljubljenik u zeleni stol i rekete - Attila Borbaš.

S posljednjeg natjecanja na kojem je nastupio, održanog u Slavonskom Brodu (otvoreno prvenstvo Hrvatske), kući se vratio s dva odličja. Kao junior, prvog dana natjecanja, osvojio je 3. mjesto u seniorskoj konkurenciji, nastupivši u paru, dok je drugi dan ''pomeo'' svoje vršnjake i sa sedam pobjeda u sedam mečeva osvojio zlato i veliki pokal.

- Relativno sam mlad što se staža u stolnom tenisu tiče. Počeo sam prije otprilike tri godine u belomanastirskom STK-u, ali sam zbog uvjeta i profesionalnijeg rada prešao u osječku Olimpiju - priča ovaj učenik 2. razreda belomanastirske Gimnazije. Okušao se u nekoliko sportova, a s reketima se intenzivnije počeo družiti slučajno. Otac ga je prilikom jednog zajedničkog ljetovanja nagovorio da odigraju partiju ''ping-ponga''. Obojica su vidjela da mu bekendi i forhendi nisu strani. Počeo je s radom, te u zadnje vrijeme sa sve više odricanja, jer u Osijek na dvosatne treninge odlazi čak šest puta tjedno.

- Nije mi teško. Želim nastaviti sa stolnim tenisom te medalje osvajati i u seniorskoj konkurenciji - kaže Attila, spremno pozirajući s reketom u ruci.

Ivica GETTO
Pri srcu mu je Bayern

Atilla prati događanja vezana uz ''najvažniju sporednu stvar na svijetu'' - nogomet, budući da je svojevremeno i osobno ''ganjao'' loptu na belomanastirskom Gradskom stadionu. Pri srcu mu, doduše, nije ni jedan domaći klub. Fan je, naime, njemačkog prvaka, Bayerna iz Muenchena.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike