Regija
U PLETERNICI OTVOREN TEHNOLOGIJSKO-INOVACIJSKI CENTAR S INKUBATOROM

Poslovna prilika mladim poduzetnicima
Objavljeno 16. svibnja, 2013.

PLETERNICA – U nazočnosti predstavnika Požeško-slavonske županije, županijskih gradova i općina, gospodarstvenika te predstavnika javnog i vjerskog života u pleterničkoj je Industrijskoj zoni svečano otvoren Tehnologijsko–inovacijski centar s poduzetničkim inkubatorom. On je ponajprije namijenjen mladim pokretačima vlastite proizvodnje.

Uz inkubacijski prostor namijenjen novim tvrtkama novi će poduzetnici tu moći ostvariti i pravne usluge za razvoj poslovanja, marketing i distribuciju proizvoda, kao i usluge pri edukaciji djelatnika i istraživanju tržišta. Prema riječima gradonačelnika Franje Lucića vrijednost projekta iznosi više od milijun eura, od čega je 60 posto sredstava osigurano od pretpristupnih fondova EU. Oko tri milijuna kuna u izgradnju objekta osiguralo je Ministarstvo obrta i poduzetništva te Fond za zaštitu okoliša.

– U Industrijskoj zoni imamo 30 hektara raspoloživih površina predviđenih za investitore. Od osiguranog zemljišta, uređenog prostornog i urbanističkog plana, uređene infrastrukture i uređenog pristupa k autocesti Zagreb – Lipovac, do koje se dolazi za petnaestak minuta, budućim smo poduzetnicima znatno olakšali ulazak u poslovni svijet i očekujemo ih raširenih ruku. Poticanjem poduzetništva stvaramo uvjete za otvaranje novih radnih mjesta, a time i opstojnost ljudi na pleterničkom području. Kroz poduzetnički inkubator svakom poduzetniku koji ima ideju, nastojat ćemo pružiti priliku da razvije vlastito gospodarstvo – rekao je Lucić prilikom otvorenja objekta. H.Kusik

30

hektara u Industrijskoj zoni namijenjeno je investitorima

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike