Sport
PONOVNO JE DOBIO PRILIKU BITI TRENER OSJEČKOG PRVOLIGAŠA

Žitnjak: Želja mi je pokazati da NK Osijek zna igrati
Objavljeno 14. svibnja, 2013.
Znam što moram učiniti u ova preostala dva kola

Vezani članci

IZVRANREDNA SJEDNICA NADZORNOG ODBORA NK OSIJEK

Mršić smijenjen, do kraja sezone momčad će voditi Miroslav Žitnjak

CIBALIJI I DALJE OSTAJE NADA U IZBJEGAVANJE ISPADANJA

Kad nisu pomogli susjedi, Vinkovčane može spasiti komisija za licenciranje?

MRŠIĆ NIJE KRIO RAZOČARANJE

Dobro znam tko je kolovođa moje smjene

OSIJEK - Dok je trajala sjednica Nadzornog odbora sportski direktor Miroslav Žitnjak nehajno je razgovarao s novinarima ispred klupskih prostorija. Ili uopće nije očekivao inauguraciju ili je vješto sve glumio, pa i iznenađenje kada je predsjednik Uprave Zdravko Josić priopćio odluku koja je glasila “Žitnjak je trener do kraja sezone.”

- Lijepo je rečeno da sam privremeno rješenje. Znam što moram učiniti u ova preostala dva kola. Već duže vrijeme pričamo o stvaranju temelja momčadi za sljedeću sezonu i radit ću u tom smjeru. U međuvremenu će se razgovarati s nekoliko trenera kako bismo našli rješenje za sljedeću sezonu. Ako mene pitate, mislim da to pitanje treba riješiti što prije jer sljedeće sezone nas čeka jako težak posao i što prije pronađemo čovjeka koji će se njime baviti, to bolje - rekao je u uvodu Žitnjak, ne otkrivajući svoje osobne ambicije.

Pred njim su, pak, još dvije utakmice ove sezone u kojoj opstanak još nije matematički osiguran.

- Svima je jasno da se u pet dana ne mogu napraviti nikakve dramatične promjene u igri. Momčad je u teškoj situaciji, prije svega psihološkoj, i u tom smjeru ću pokušati djelovati. Najvažnije je osigurati opstanak. Teoretski još možemo ispasti. Gostujemo kod Hajduka, ali vjerojatno ćemo svi više osluškivati što se događa u Rijeci i Vinkovcima. Moja je želja da Osijek pokaže svima kako zna i može igrati nogomet. Mi smo u trećem krugu sezone postigli samo tri pogotka u devet utakmica, pa nije ni čudno što smo teško osvajali bodove.

Zanimljivo će biti vidjeti za kakav će se izbor igrača odlučiti Žitnjak.

- To u ovom trenutku ne mogu reći. Prvo se moram savjetovati s trenerom juniora Ivicom Kuleševićem oko toga. Juniori imaju mogućnost osvojiti titulu prvaka, pa bi bila šteta to im pokvariti. S druge strane, mislim da bi bio odličan potez u ove dvije utakmice pružiti priliku tim mladim igračima - zaključio je Miroslav Žitnjak, v.d. trenera NK Osijek.

Zanimljivo je da nitko, pa ni sam Žitnjak nije spomenuo mogućnost da on ostane na klupi i nakon ta dva kola.D.Keler

BEZ POBJEDE NA KLUPI OSIJEKA

Miroslav Žitnjak drugi put će sjesti na klupu osječkog prvoligaša. Prvi mandat odradio je u jesen 2006. godine, ali je kratko trajao. Bio je trener sedam kola nakon Ive Šuška i u tom razdoblju nije uspio zabilježiti pobjedu. Tek tri remija i četiri poraza, ali iza tih svih brojki krije se i drugačija slika. Osijek nije igrao loše, ali problem je bila realizacija i raspored. Od tih sedam susreta četiri je Žitnjak odradio u gostima, tri u Osijeku među kojima je bio i susret s Dinamom. Valjda će ovaj put biti bolje sreće.(D.Kl.)

Možda ste propustili...

VALJDA GORICA OPET NEĆE BACITI OSIJEK UNATRAG

Znam koji su problemi, nije trenutak da govorim o njima

MEMORIJALNI TAEKWONDO TURNIR BLJESAK

Juniorke TKD-a Osijek u Novskoj su bile najbolje

Najčitanije iz rubrike