Sport
CIBALIJI I DALJE OSTAJE NADA U IZBJEGAVANJE ISPADANJA

Kad nisu pomogli susjedi, Vinkovčane može spasiti komisija za licenciranje?
Objavljeno 13. svibnja, 2013.

Vezani članci

VINKOVČANI SLAVILI U KRANJČEVIĆEVOJ

Cibalia osvojila bodove vrijedne ostanka u ligi?

VINKOVCI – Pobjedom u Zagrebu nogometaši Cibalije ostavili su otvorena vrata mogućnosti opstanka u ligi i nade da u posljednja dva kola ipak osiguraju i sljedeće natjecateljske sezone sudjelovanje među najboljim hrvatskim klubovima. Pogocima Vitaića s bijele točke i Terzića Cibalia je došla do sigurne pobjede i time riješila pitanje jednog kandidata za drugu ligu dok će u konkurenciji s Interom i Zadrom (teorijski opstanak još nije osigurao ni Osijek, nap.a) pokušati ili preskočiti dvije momčadi ili bar jednu pa čekati drugostupanjsku odluku komisije za licenciranje. Kako u Kranjčevićevoj Vinkovčani nisu imali više što izgubiti, krenuli su otvoreno. To je i glavni razlog njihove dominacije.

- Imali smo potpunu kontrolu cijelu utakmicu. Nismo dopustili Zagrebu da nas ugrozi ni jednog trenutka. Opet smo imali dosta prilika za pogodak, ali smo ovaj put bar dva puta to iskoristili, što nam je bilo dovoljno za pobjedu - prepričavao je Miroslav Bojko dojmove iz Kranjčevićeve ulice.

Sada možemo komotno reći kako je upravo neefikasnost napadača dovela Cibaliju u situaciju u kakvoj je sada. Sjetimo se samo nedavnog susreta protiv Zadra kada su samo u posljednjih 15 minuta imali osam puta priliku za postići pogodak.

- Mladost i pritisak, nikako ne idu ruku pod ruku. Dok moji igrači nisu imali pritisak rezultata igrali su odlično, čim su dobili teret rezultata počeli su problemi. Zaista smo stvorili bezbroj prilika, ali pogodaka nije bilo, sve se poklopilo u negativnom smislu.

Pobjeda u Zagrebu donijela je radost, ali je brzo splasnula nakon što je Inter, također s 2:0, svladao najbližeg vinkovačkog susjeda. Pobjeda Zaprešićana nikako ne ide u prilog Cibaliji.

- Nadali smo se da bi Osijek mogao uzeti bar bod Interu, jer tada bi, ako ih uspijemo pobijediti u subotu, bili ispred Intera uoči posljednjeg kola. Ipak i ovako će biti neizvjesno do posljednje minute, praktički do posljednjeg sučevog zvižduka. Možemo se još nadati kako nam može biti dovoljno i deseto mjesto ako nitko iz Druge lige ne stekne uvjete za Prvu ligu. Imamo još odraditi ta dva kola, pokušat ćemo pobjedama završiti sezonu, a onda kako god bude. Nadam se još uvijek najboljem - zaključio je trener Cibalije.

Antun GRGIĆ
Bez bartolovića i Mazalovića do kraja prvenstva

Na žalost Miroslava Bojka, u posljednja dva kola on neće moći računati na Mladena Bartolovića i Tomislava Mazalovića, dvojicu najboljih strijelaca Vinkovčana u ovoj sezoni. Bartolović zbog ozljede zadnje lože nije igrao ni u Zagrebu, a u toj utakmici gotovo potpuno identičnu ozljedu zaradio je i Mazalović pa obojica neće moći nastupiti u preostala dva kola.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike