Sport
SMJENA DVA KOLA PRIJE KRAJA

Stanku Mršiću otkaz, Žitnjak v.d. do kraja sezone
Objavljeno 13. svibnja, 2013.
- Glavni razlog Mršićeve smjene su loše igre i rezultati ovog proljeća - obrazlaže Josić

Vezani članci

IZVRANREDNA SJEDNICA NADZORNOG ODBORA NK OSIJEK

Mršić smijenjen, do kraja sezone momčad će voditi Miroslav Žitnjak

CIBALIJI I DALJE OSTAJE NADA U IZBJEGAVANJE ISPADANJA

Kad nisu pomogli susjedi, Vinkovčane može spasiti komisija za licenciranje?

MRŠIĆ NIJE KRIO RAZOČARANJE

Dobro znam tko je kolovođa moje smjene

Stanko Mršić više nije trener NK Osijek! Tako je jučer odlučeno na sjednici Nadzornog odbora NK Osijek.

Ispalo je pomalo neočekivano jer je posljednjih tjedana prevladavao stav kako će Mršić bez obzira na ne baš bajne igre ovog proljeća sezonu privesti kraju. Tada bi gotovo sigurno došlo do razlaza jer bi Stanku istekao ugovor, a atmosfera baš nije bila takva da bi ga se željelo zadržati. No, poraz i loša predstava protiv Intera ubrzali su tijek događaja i Stanku je otkaz uručen već jučer.

- Upravni odbor donio je odluku, a Nadzorni odbor je prihvatio da Stanko Mršić više nije trener NK Osijek - priopćio je nakon sjednice NO Zdravko Josić, predsjednik Uprave NK Osijek.

Onda je pojasnio tu, ipak, iznenadnu odluku o smjeni trenera.

- Glavni razlog što smo se odlučili na taj korak su slabe igre i rezultati koje momčad postiže u posljednje vrijeme. Poraz od Intera bila je samo kap koja je prelila čašu - pojašanjava Josić.

Jasno, sada ostaje dogovoriti uvjete raskida ugovora jer Mršić ove kalendarske godine nije dobio ni jednu plaću.

- Nećemo dopustiti nikakve “repove” iza ovog poteza. Razgovarat ćemo sa Stankom i postići dogovor - zaključuje Josić.

Mršić je tako i svoj drugi mandat na klupi osječkog prvoligaša završio prijevremenim odlaskom. U proljeće 2001. godine situacija je gotovo bila identična ovoj. Nakon sjajne jeseni nakon koje je Osijek bio na vodećoj poziciji uslijedile su trzavice unutar kluba, a momčad se praktički i tada raspala. Ispaštao je prvo rezultat, a onda i Mršić. I današnja situacija neodoljivo podsjeća na to proljeće prije 12 godina.

Inače, vijest o sjednici NO pronijela se rano ujutro, a tada su odamh počele i špekulacije oko nasljednika. U jednom trenutku najbolje je kotirao trener juniora Ivica Kulešević, ali kada je odluka obznanjena, uslijedilo je iznenađenje. Osijek do kraja sezone neće imati trenera nego v.d.-a.

- Odlučili smo da privremeno funkciju trenera preuzme naš sportski direktor Miroslav Žitnjak - otkrio je Josić.

U prvom trenu zavladala je nevjerica kod malobrojnih novinara koji su pred klupskim prostorijama bili “na čeki”. No, Josić se nije šalio već je dodatno pojasnio.

- Procijenili smo kako u ovom trenutku nema razloga brzati s izborom novog trenera, pa smo se zato odlučili za Žitnjaka. Kada sezona završi, ponovno ćemo sjesti i razmotriti kome ćemo povjeriti momčad.

A Kulešević?

- Bio je među kandidatima, ali bilo je drugih prijedloga. Međutim, to je sada nevažno jer je odluka donesena - rekao je na kraju Josić.

Ako se već išlo na scenarij Mršićeve smjene, onda je ovo definitivno najbolji potez. U preostala dva kola ni slavni iluzionist David Copperfiled ne bi mogao napraviti ozbiljne promjene u Osijekovoj igri. Ovako će ljudi koji donose ključne odluke za budućnost osječkog prvoligaša dobiti još malo vremena za razmišljanje kome povjeriti iznimno zahtjevan zadatak u sljedećoj sezoni. Usuđujemo se reći da će izbor trenera biti daleko najosjetljivija stvar uoči sljedeće sezone. Osijek treba razvojnog trenera koji će puno vremena i strpljenja posvetiti radu s tom mladom i darovitom generacijom koja dolazi. Do te odluke novom treneru, bez obzira na to što je privremen, možemo poželjeti samo sreću...

Dalibor KELER

5

pogodaka postigao je NK Osijek u 13 utakmica koliko je odigrao ovog proljeća u HNL-u

13

bodova od mogućih 39 osvojili su bijelo-plavi u nastavku sezone, a posebno su bolni bili domaći porazi od Istre 1961 i Intera

ZDRAVKO JOSIĆ

predsjednik Uprave NK Osijek

Upravni odbor donio je odluku, a Nadzorni odbor je prihvatio da Stanko Mršić više nije trener NK Osijek.

STANKO MRŠIĆ

smijenjeni trener NK Osijek

Smijenili su me oni koji su svojim odlukama znatno utjecali na izgled momčadi i naše rezultate.

JUNIORI PROSIPAJU PREDNOST

Vikend koji je iza nas definitivno nije bio dobar za nogometaše Osijeka. Osim prve momčadi, poraze su u HNL za mladež doživjeli juniori i kadeti. Oni su poraženi od Zagreba. Juniori čak sa 4:1 i sad postoji velika opasnost da ih Dinamo gotovo posve dostigne na prvoj poziciji. Naime, Zagrepčani imaju dvije utakmice manje a ako dobiju obje doći će na samo jedan bod, a prije dva kola ta je prednost iznosila čak sedam bodova. Otad su mladi Osječani izgubili sve tri utakmice koje su igrali uključujući i finale Kupa.

Kadeti su poraženi s 2:1, ali i dalje drže trće mjesto na tablici.(D.Kl.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike