Regija
GRANICA S BIH

Od 6. svibnja zahtjev
za pogranične propusnice
Objavljeno 7. svibnja, 2013.

SLAVONSKI BROD - Od 6. svibnja građani Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine koji žive u pograničnom području mogu podnijeti zahtjev za izdavanje pograničnih propusnica. Prema sporazumu između dviju država, pogranično područje je područje uz zajedničku državnu granicu u dubini od pet kilometara. Naselja u RH navedena su u prilogu sporazuma, a određeni su i granični prijelazi na kojima će građani moći prelaziti granicu na temelju izdane pogranične propusnice.

- Cijena pogranične propusnice iznosit će 60 kuna, a izdavat će se s rokom važenja od pet godina s mogućnošću produljenja još pet godina te omogućuje neprekidni boravak u pograničnom području druge strane do sedam dana. U propusnice se, također, mogu upisati i djeca mlađa od 14 godina - izvijestio je glasnogovornik PU brodsko-posavske Antun Jakobović.

Uz zahtjev za izdavanje pogranične propusnice građani su dužni priložiti: identifikacijsku ispravu, dvije slike, dokaz o uplaćenoj naknadi, a za malodobnu djecu rodni list i domovnicu. Za detaljne informacije o izdavanju pogranične propusnice mogu se obratiti Policijskoj upravi brodsko-posavskoj na broj telefona 035 211 102 ili Policijskoj postaji Nova Gradiška 035 211 630.(M.R.)

Možda ste propustili...

KRAJNJI JE ROK ZA PROVEDBU PROJEKTA 4. LIPNJA 2025.

Gradit će se reciklažno dvorište

150 GODINA ORGANIZIRANOG VATROGASTVA U POŽEGI

Vatrogasci 150 godina aktivni i požrtvovni u životu grada

Najčitanije iz rubrike