Sport
PRVA UTAKMICA POLUFINALA ODBOJKAŠKOG DOIGRAVANJA

Mursa još jednom ruši Mladost?
Objavljeno 10. travnja, 2013.
U svim dosadašnjim prvenstvima Hrvatske Mladost je igrala najmanje u finalu

Vezani članci

ODBOJKAŠI MURSE-OSIJEK IZBORILI POLUFINALE

Na sljedećoj prepreci opet s momčadi iz Zagreba, ali puno uglednijom i kvalitetnijom

MURSA-OSIJEK NASTAVLJA DOIGRAVANJE

Suk: Želimo slobodan vikend

ODBOJKAŠKO DOIGRAVANJE

Mursine igre sve više prepoznaje i publika

Četiri najbolje odbojkaške momčadi ostale su u igri za prvaka Hrvatske. U elitnom kvartetu je i Mursa-Osijek, kojeg u polufinalu čeka najtrofejniji klub u državi.

Za finale odbojkaši s Drave igraju protiv zagrebačke Mladosti, a kao drugi nositelji Osječani u ovoj seriji imaju prednost domaćeg parketa, što znači da je prvi dvoboj večeras (19 sati) u Gradskom vrtu. Obje su momčadi četvrtfinalne prepreke preskočile u dvije utakmice i bez izgubljenog seta “mursaši” su uzeli mjeru Zagrebu, a Mladost je bila bolja od črečanskog Centrometala, koji je čak polovinu setova izgubio na razliku. Znači li to da je ugledna momčad iz metropole ranjiva ili je glavne adute čuvala za polufinale?

- Ne treba se previše osvrtati na ono što je bilo. To što je naš suparnik imao nešto teži posao u 1. kolu ne znači ništa, jer je ipak dalje prošla objektivno bolja momčad. Nije ni nama bilo lako kao što to pokazuje rezultat, ali protiv Zagreba smo odigrali kvalitetno, posebno prvu utakmicu na našem parketu, a to izdanje želimo pokazati i večeras protiv daleko opasnijeg suparnika - kaže trener Leonard Barić, koji se ove sezone sa svojim igračima napokon uspio riješiti nekih neugodnih tradicija, kada su susreti osječkih odbojkaša protiv Mladosti u pitanju.

Naime, ove sezone su ovi polufinalni suparnici već pet puta odmjerili snage u službenim dvobojima. Osječani su ostvarili tri pobjede, u studenome prošle godine čak su slavili i u metropoli što ni jednoj prethodnoj generaciji odbojkaša s Drave nije pošlo za rukom.

- Sve međusobne utakmice ove sezone bile su prave odbojkaške poslastice. Stoga ne treba sumnjati da će se ta tradicija i nastaviti. Mi smo neke i srušili, pobjeda u Zagrebu je pokazala da imamo adute u ogledu s Mladosti. Dobili smo tri utakmice, ostvarili i bolju startnu poziciju za doigravanje, ali to ne znači da u ovu seriju ulazimo kao favoriti - naglašava Barić.

Pred njim i njegovim igračima na putu je još jedna neugodna tradicija, koju nitko nije srušio više od dva desetljeća. Naime, u svim dosadašnjim prvenstvima Hrvatske, Mladost je igrala u finalu. Naslov prvaka osvojila je 17 puta, a u preostale četiri završnice bolji su bili Varaždin (2), Zagreb i Mladost Marina Kaštela, koja je aktualni prvak.

- To je podatak koji zaslužuje svaki respekt, ali i pokazuje tko nam je s druge strane mreže. Svakoj seriji dođe kraj, nadam se da će se dogoditi da Mladost prvi put ne igra za prvaka. Da to napravimo, moramo biti na našoj najboljoj razini, a ne moram ni naglašavati koliko nam znači i podrška s tribina - poziva trener Mursa-Osijeka koji je zaslužio podršku navijača dosadašnjim igrama i pristupom, na koji je trener i najviše ponosan.

Nino BENČINA
Mursa-Osijek - Mladost 3:2

Sve do ove sezone pobjede “mursaša”, ali i osječkih odbojkaša općenito protiv Mladosti bile su rijetke. No, očito je da ova momčad s Drave nema komplekse, što pokazuju i ovosezonski obračuni. Mursa-Osijek i Mladost odigrali su ih već pet, a tri su pripala večerašnjem domaćinu. Zagrepčani su slavili u Rovinju u utakmici za 3. mjesto Kupa Hrvatske (3:2), te u posljednjem ligaškom obračunu, 9. ožujka bilo je 3:1 na Savi. Osječani su pak dobili oba susreta u Gradskom vrtu (po 3:1), a najviše su se veselili trijumfu u Domu odbojke Bojan Stranić, kada su 3. studenoga prošle godine slavili nakon pet setova.

17.

puta Mladost je bila prvak Hrvatske

Leonard Barić

trener Mursa-Osijeka

Sve međusobne utakmice ove sezone bile su prave odbojkaške poslastice

Možda ste propustili...

ODBOJKAŠI KREĆU U FINALNU SERIJU ZA PRVAKA

Nakon trijumfa u Kaštelima puni smo samopouzdanja

ODBOJKAŠI MLADOSTI STIGLI NA KORAK DO OBRANE TITULE

Mursa prekasno proigrala na Savi

Najčitanije iz rubrike