Sport
ODBOJKAŠI MURSE-OSIJEK IZBORILI POLUFINALE

Na sljedećoj prepreci opet s momčadi iz Zagreba, ali puno uglednijom i kvalitetnijom
Objavljeno 6. travnja, 2013.

Vezani članci

MURSA-OSIJEK NASTAVLJA DOIGRAVANJE

Suk: Želimo slobodan vikend

ODBOJKAŠKO DOIGRAVANJE

Mursine igre sve više prepoznaje i publika

PRVA UTAKMICA DOIGRAVANJA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši odradili posao za sat vremena

OSIJEK - Od ukupno osam parova u sklopu četvrtfinala doigravanja odbojkaš(ic)a za prvaka Hrvatske, pitanje pobjednika već je riješeno u sedam dvoboja. “Dvokorakom” su plasman u polufinale izborili i odbojkaši s Drave, naime Mursa-Osijek je bez izgubljenog seta prošla Zagreb.

Očekivano, mladi Zagrepčani nisu bili u stanju naštetiti ambicijama “mursaša”, koji su samo u prvom setu uzvrata u Trnskom imali na parketu dostojnog suparnika. No nakon što su gosti poveli 1:0 (28:26), bilo je jasno da pravog otpora neće biti. Zagreb se ispuhao i momčad Leonarda Barića je rutinski odradila ono što se od nje s pravom i očekivalo. Prva prepreka je tako uspješno preskočena, a sada se čeka druga, polufinalna, koja će ipak biti zahtjevnija. Pred Osječanima je novi suparnik iz hrvatske metropole, ali ovaj put mnogo zvučniji i kvalitetniji. Za plasman u finale doigravanja Mursa-Osijek igra protiv Mladosti, našeg najtrofejnijeg kluba, koji je također u dva susreta riješio seriju protiv črečanskog Centrometala. Serija počinje u srijedu u Gradskom vrtu, u kojem je Mladost već dvaput ove sezone položena na pleća, što je svakako dobra najava za uzbudljivo polufinale. U drugom se sastaju Mladost Marina Kaštela - Rovinj.

Inače, svih osam utakmica prvog kruga odbojkaša završeno je s rezultatom 3:0. Prva četiri nositelja prošla su dalje, a samo je suparnik Murse-Osijek imao manjih problema, tri seta Zagrepčani su ipak dobili na razliku i tako izbjegli eventualne probleme ili čak treću utakmicu, koje su na rasporedu trebale biti ove subote.

Majstoricu će igrati Mladost, ali ženska ekipa, koje je izjednačila protiv Poreča, koji je i domaćin u odlučujućem ogledu. Jedini predstavnik regije Istok, vinkovački Cestorad očekivano nije imao šanse protiv aktualnih prvakinja, Rijeke, koje u polufinalu igraju protiv Splita 1700, dok Azena Velika Gorica čeka pobjednika iz porečkog ogleda. N.Benčina

Zagreb                                                    0
Mursa-Osijek                                          3

ZAGREB - ŠSD Trnsko. Gledatelja: 100. Sutkinje: Šandi i Zidanić (obje Zagreb).

ZAGREB: Bogdanović, Šimunić, Vujović, Svedrović, Ivančić, Bičvić, I. Šmitlehner, V. Šmitlehner, Glavica, Mišin, Zelenika, Teppert.

MURSA-OSIJEK: Celan, Vojak, Suk, Oršolić, Šućur, L. Vranješ, Ščerbakov, Dudaš, Dominković, Prlić, Puljić, Trusić.

REZULTAT PO SETOVIMA: 26:28, 16:25, 19:25

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike