Osijek
BRAČNI PAR IZ PITOMAČE NASAMARIO PETEROČLANU OBITELJ

Opustošili stan i ostavili 2.500 kn neplaćenih režija
Objavljeno 17. ožujka, 2013.
Prevaranti sada navodno žive u stanu negdje na Jugu 2

S ulaskom budućih podstanara u dvorišni stan u Dubrovačkoj ulici koji je oglasio za najam, Ž.B. iz Baranje (podaci poznati redakciji) nije ni slutio da će dva mjeseca poslije biti prevaren i opljačkan.

- Odmah su pristali na moje uvjete i potom smo sklopili predugovor o najmu, koji mi je potpisao Đ.Š. iz Pitomače. Podatke o njemu, kao i o njegovoj supruzi B.Đ., također iz Pitomače, prepisao sam s njihovih osobnih iskaznica i ništa nije upućivalo na to da su to zapravo pravi prevaranti. On se obvezao da će uredno plaćati režije, razgovarali smo katkad telefonom, a on bi mi rekao da ne moram dolaziti u stan jer je sve u redu. Dan prije nego što smo otkrili prijevaru, supruga i ja poslali smo mu SMS i najavili dolazak. Pravi šok čekao nas je u stanu, shvatili smo da smo okradeni i u dugovima zbog neplaćenih računa - iznosi svoju priču Baranjac Ž.B.

Heklani miljei, set čaša, glazbena linija, kao i još neke osobne stvari, bili su ukradeni. Zatekao je i polomljene stolice, opuške u kauču, općenito, cijeli je stan, priča Ž.B., bio potpuno devastiran. Računi za režije od oko 2.500 kuna nisu bili plaćeni, a podstanari su mu ostali dužni i najamninu. U ladicama je, također, vidio kazne za prometne prekršaje počinjene u slavonskobrodskoj okolici, a koje su glasile na Đ.Š. Nisu ukrali samo stvari iz stana, nego i iz šupe, nedostaje vrijedan bicikl, koji je, kako je utvrdio Ž.B., ukraden nakon što su vrata šupe nasilno otvorena. Očajan i šokiran, odmah je slučaj prijavio policiji, a samo nekoliko dana poslije sreo je ženu sličnu njegovoj, tada već bivšoj, podstanarki pa ju je zaustavio.

- No to nije bila ona, ali mi je rekla da zna da taj par sad živi u stanu na Jugu 2. Ako je tako, želim upozoriti tamošnje stanare, ali i sve ostale, na te prevarante, zbog kojih noćima ne spavamo ni supruga ni ja. Ne želim nikome da ovo prođe i da ostane bez nekoliko tisuća kuna, kao i bez vrijednih uspomena, koje nemaju cijenu. Mi smo peteročlana obitelj s primanjima nižim od 2.000 kuna i sad ispaštamo zbog tuđe pohlepe - ispričao je Ž.B.

Marija MIHELIĆ
PU: Tragamo za 36 - godišnjakom iz Pitomače

Vesna Žnidarić-Bolarić, glasnogovornica PU osječko-baranjske, potvrdila nam je da je 53-godišnjak 5. ožujka prijavio kazneno djelo utaje.

- Naveo je da je 36-godišnjak s područja Pitomače s njim sklopio ugovor o korištenju stana te da mu stan ipak nije bio plaćen. Rekao je također da je zamijetio da u stanu nedostaju stvari. Kaznena prijava je otvorena i mi još uvijek tragamo za počiniteljima, koje mi držimo nepoznatima bez obzira na to što je 53-godišnjak naveo jedno ime. Ime žene nije nam spomenuto - rekla je glasnogovornica.

Možda ste propustili...

TRGOVAČKA I KOMERCIJALNA ŠKOLA, 1973./74.

Obilježavanje 50. godišnjice mature

SLAVONSKA UDRUGA HERCEGOVACA

Marko Eljuga novi predsjednik

Najčitanije iz rubrike