Regija
ŽUPANJSKA UDRUGA “DELTA”

Sat povijesti i istine o Domovinskom ratu
Objavljeno 14. ožujka, 2013.

ŽUPANJA - Potreba održavanja sata povijesti i istine o Domovinskom ratu neće prestati nikada, naročito sve dok većina medija pozornost poklanja nekim drugim događanjima. Potreba za ovakvim, rekao bih, misionarskim radom, postoji i dalje - istaknuo je u Županji dr.sc. Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra Domovinskog rata.

U organizaciji Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata "Delta" Županja, u amfiteatru županjskih srednjih škola, ispunjenome do posljednjeg mjesta, okupili su se učenici osmih razreda te učenici srednjih škola, ali i brojni zainteresirani građani, koje je upravo tema o Domovinskom ratu i te kako zainteresirala.

- Imamo dobru suradnju s udrugama specijalne policije. Zahvaljujući njima i održavamo ovakve satove povijesti i istine o Domovinskom ratu. Sve više primjećujemo da onaj tko nije bio u ratu to ne razumije - naglasio je dr.sc. Nazor.

Dodao je kako u suradnji s braniteljima predavanja koja održava, uz dokumente i zapise, mogu usmjeriti prema nižim uzrastima, prema djeci koja su rođena nakon Domovinskog rata.

- Naš centar ima jasnu i točnu metodologiju, jer ako želimo razumijeti neko razdoblje povijesti, onda uvijek moramo odrediti što je uzrok posljedicama koje su iz toga proistekle - istaknuo je Nazor.Z.Knežević

Možda ste propustili...

SUFINANCIRALO MINISTARSTVO SPORTA

Otvoren je višenamjenski teren NK-a Suhopolje

PREDSTAVLJENA DRUGA PJESNIČKA ZBIRKA

’’Študiranja gospoje Šokice’’ Sandre Kopić

DVOSTRUKI “FESTIVAL DEMOKRACIJE”

Na isti dan izbori za EU i mjesne odbore

Najčitanije iz rubrike