Osijek
PRIZNANJE UREDU RECHNER

Autobusni kolodvor ušao u finale prestižne arhitektonske nagrade
Objavljeno 26. veljače, 2013.

Nakon nominacije njihova Autobusnog kolodvora za arhitektonsku nagradu na World Architecture Festivalu u Singapuru, početkom listopada 2012. godine, te dobivanja nagrade za arhitektonsku inovativnost i izvrsnost na međunarodnom natječaju Trimo Architectural Awards, arhitektonskom uredu Rechner stiže još jedna dobra vijest.

Postali su finalisti u dodjeli prestižne nagrade Architizer A+Award u kategoriji “Transportation” (Promet) u segmentu “Bus & Train Station” (Autobusni i željeznički kolodvori). Konkurenti su im još samo dva rada - jedan u Gruziji i jedan u Australiji.

“Ovim ulaskom u finale možemo s pravom reći kako smo obišli cijeli svijet. Naime, nakon istočnog dijela zemljine kugle, sada smo zapaženi i nominirani i na zapadnom, američkom području. Dokaz je to kako se dobra arhitektonska realizacija u svijetu vrlo lako prepoznaje, te smo sretni što smo naš Osijek pozicionirali na 'arhitektonskoj mapi' svijeta”, priopćili su Bruno i Predrag Rechner.

Finaliste svake od 50 kategorija odabrao je žiri koji ima više od 200 članova iz raznih područja – arhitekture, medija, umjetnosti i građevine. Osim pobjednika u pojedinačnim kategorijama koje bira stručni žiri, proglasit će se i dobitnici A+Popular Choice Awarda koje bira više od milijun korisnika i fanova Architizera (vodeća svjetska online platforma za arhitekturu). To znači da i svi zainteresirani mogu sudjelovati i dati svoj glas, na stranicama Architizer A+ Awardsa. Izravan link na tu stranicu je http://awards.architizer.com/ public/voting/?cid>16.

Svečana dodjela nagrada održat će se u New Yorku u svibnju.D.Kuštro

Bruno i Predrag Rechner

arhitekti

Sretni smo što smo naš Osijek pozicionirali na “arhitektonskoj mapi” svijeta

Možda ste propustili...

OSIJEK DOMAĆIN PRVOG ECO CITY WASTE FESTA

I otpad može pružiti zabavu

Najčitanije iz rubrike