Sport
PULJANI U OSIJEKU NISU POBIJEDILI VEĆ 21 GODINU

Mršić čeka buđenje Kvržića i Leškovića
Objavljeno 22. veljače, 2013.
- Neka se Kvržić i Lešković ugledaju na Smoju koji je i u 35. godini agilan - kaže Mršić

Kad se pogleda statističke podatke iz utakmica Osijeka i raznih inačica pulskog prvoligaša u Gradskom vrtu, lako bi se došlo do zaključka - to će biti lak posao za Osječane.

Puljani su, naime, u HNL-u slavili samo dvaput kad je Osijek bio domaćin. Oba puta to se dogodilo davne 1992. godine. Otad do danas uspjeli su iz Gradskog vrta odnijeti tek jedan, jedini bod! Dolazak takvog suparnika trebao bi u Gradskom vrtu navući osmijehe na lica, ali osjećaji koje izaziva su posve suprotni. Sva ta statistika je tek mrtvo slovo na papiru. Sjetite se samo kako je ružnu tradiciju Osijek imao protiv Dinama pa ga je svejedno opalio po ušima na proljetnoj premijeri. Statistika je kao i karta - varljiva. Posebno u okolnostima u kojima živi Osijek danas. Bijelo-plavi nemaju momčad za koju se može sa sigurnošću reći da će nekoga pobijediti. Mogu svakoga, to su dokazali, ali isto tako protiv svakoga mogu i izgubiti. Njihove su utakmice čista lutrija jer je stvarno teško predvidjeti njihov ishod.

No, u subotu će Osijek protiv Istre 1961 na travnjak ponijeti dva velika kamena. Prvi je imperativ pobjede, a drugi da će do nje morati doći bez svoja dva važna oslonca, kapetana Ive Smoje i napadača Antonija Peroševića. U takvim okolnostima trener Stanko Mršić spremno je teret odgovornosti prebacio na nova lica.

- Očekujem od Zorana Kvržića i Marka Leškovića da budu ti koji će povući momčad. Jesenas su nam bili glavni igrači, a u prva dva nastupa u nastavku sezone nisu dostigli tu razinu kvalitete igre. Neka se ugledaju na našeg kapetana Ivu Smoju koji je s 35 godina na leđima uvijek agilan i među najboljim pojedincima. Ovo je utakmica u kojoj se nitko nema pravo igrati skrivača. Moramo zapeti iz petnih žila, pobijediti Puljane i onda ćemo opet moći lakše disati - kaže Stanko Mršić, trener nogometaša Osijeka.

Stanko ne može biti spokojan, ali zato je siguran u jednu karakteristiku svoje momčadi.

- Znam da možemo biti agresivni, a kad smo takvi, onda smo sposobni nadomjestiti svaki izostanak, a ja se ne bojim ni za konačni ishod utakmice. Kada smo dobro trčali, uvijek smo izborili pozitivan rezultat - kaže Mršić.

U srazu s Puljanima pozitivan rezultat za bijelo-plave je isključivo pobjeda jer bilo kakav drugi ishod je dolazak na put prema - paklu.

U posljednjih nekoliko sezona Osijek je nerijetko već imao takve izazove ispred sebe i rijetko je griješio. Međutim, čak ni pobjeda nad Istrom 1961 neće Osijeku donijeti potpuni spokoj.

- To će biti samo gašenje požara. Za potpuni mir trebat će nam kontinuitet dobrih rezultata - kaže Mršić.

E, taj segment određeno vrijeme zaobilazi Gradski vrt. Osijek je pozitivnu seriju rezultata ostvario sredinom prošle jeseni kada je bio neporažen u pet uzastopnih susreta. Zanimljivo, u ovoj sezoni Osijek još nije povezao dvije uzastopne pobjede, pa nije ni čudno da Mršić sa sjetom mašta o tome. No, da bi se uopće udario temelj toj seriji, prvo je potrebno sutra pobijediti Puljane, a to neće biti nimalo lak zadatak.

Dalibor KELER

1992.

godine Istra je dvaput kao gost slavila protiv Osijeka. To su ujedno i posljednje pobjede Puljana kad su bijelo-plavi bili domaćini

REMI IZ 2006. GODINE

Ova inačica pulskog prvoligaša, dakle, Istra 1961 koja je nastala fuzijom Pule i Istre, u Gradskom vrtu uspjela je osvojiti tek jedan bod. Dogodilo se to u jesen 2006. godine kada je susret završio bez pogodaka (0:0). U ostalih šest nastupa Osijek je bio bolji, ali redovito je bilo “knap”. Pet puta bijelo-plavi su slavili minimalnu pobjedu, a samo jednom su bili uvjerljivi (3:0).

Iz Istre 1961

U momčadi Korejac Woon

Nogometaši Istre 1961 krenut će danas u Osijek bez Alena Pamića, Sandija Križmana i Vedrana Jerkovića. Izostanak standardnih igrača nije lako nadomjestiti. Zato trener Puljana Igor Pamić neće još otkrivati karte.

- Prvo moram vidjeti hoću li sve ostale igrače imati na raspolaganju za susret u Osijeku. O početnom ću sastavu odlučiti nakon što u subotu ujutro pogledam teren u Gradskom vrtu. Glavna dvojba glasi - s kojim sustavom igre ući u tu utakmicu? Dvojim između dosadašnjeg 4-2-3-1 sustava koji smo najviše koristili i 3-5-2 koji smo povremeno uvježbavali tijekom zimskih priprema. Što se tiče igrača koji sigurno neće igrati, Anđelkoviću će se na zadnjem veznom priključiti Blagojević. Umjesto Križmana, u sastav će upasti ili Woon ili jedan između Havojića i Ottochiana. Ako se odlučim za 3-5-2 formaciju, u Osijeku će debitirati Woon, a Aganović će zaigrati u špici uz Rocu, dok će u suprotnom ući jedan od ova dva krilna napadača - objasnio je Pamić.

Možda ste propustili...

BROKERI SPREMNI ZA MAJSTORICU

Cijela sezona stat će u ovih 40 minuta

PAKET24 PREMIJER LIGA - LIGA ZA OSTANAK

Osijek mora u dodatne kvalifikacije

VRIJEDNA GOSTUJUĆA POBJEDA RUKOMETAŠICA OSIJEKA U BORBI ZA OSTANAK

Splitski bodovi za udaljenje od opasne zone

Najčitanije iz rubrike