Sport
PRODUŽAVAJU UGOVORE

Blatnjak je potpisao,
Vrgoč i Pušić još važu
Objavljeno 21. veljače, 2013.
U Klubu iznenađeni kada im je Ibriks predočio svoje financijske probleme

Živo je jučer bilo u uredu sportskog direktora Miroslava Žitnjaka. Na dnevnom redu bila je nova runda beskrajnih pregovora oko novih ugovora koje su ponudili Domagoju Pušiću i Branku Vrgoču.

Sudeći prema Žitnjakovim riječima, stvari su se pomaknule s mrtve točke, ali i dalje nema “bijelog dima”, odnosno autograma na produženje vjernosti te dvojice igrača.

- Danas mi je bio samo Pušić sa svojim zastupnikom na razgovoru. Usuglasili smo većinu stvari, ali zapeli smo na plaći. Domagoj je tražio iznos koji mi u ovom trenutku nismo u stanju servisirati. Predložili smo mu uvjete koji predstavljaju naš trenutačni limit i sad očekujemo njegovo konačno očitovanje - kaže Žitnjak.

Na pregovorima je jučer trebao biti i Branko Vrgoč, ali on se očito umorio od prijetnji i pritisaka, pa je u klub javio da će njegove interese ubuduće zastupati Željko Požega.

- Vrgoču su isplaćena sva dugovanja i sad očekujemo da se njegov zastupnik javi i da nastavimo razgovore. Vjerujem da će se to dogoditi sljedećih dana - kaže Žitnjak.

Na listi tih prioritetnih igrača ostao je još Ivan Ibriks, čija je situacija vrlo složena.

- S njim smo obavili jednu rundu pregovora i bio sam iznenađen kada mi je predočio svoje finacijske probleme. Dalje od toga nismo otišli, ali ćemo još svakako razgovarati s njim - kaže sportski direktor bijelo-plavih.

Očito je to “igra živaca”, a Žitnjak ih, valjda, ima dovoljno, pa je najbolje da on te razgovore i dovrši. Prijetnje i pritisci koji su se znali pojavljivati tijekom pregovora sigurno neće previše pomoći u smekšavanju igrača. U biti, Osijek i nema previše prostora za manevriranje jer svi oni mogu hladno odbiti ponudu, pa čak i sjesti na tribinu i pričekati istek ugovora koji će uslijediti na ljeto. Oni će sjediti, lova će curiti, a klub će to kad-tad morati platiti. Sve to skupa nema smisla. Ako i ne potpišu, neka bar ovaj ugovor odrade do kraja kako treba.

Ipak, jučer je pao i jedan potpis. Dragan Blatnjak je dogovorio uvjete igranja do ljeta i ugovor je parafiran, a sad ostaje još samo rješavanje papirologije. Čeka se certifikat iz ruskog Saveza, pa će pokrenuti postupak registracije. U Gradskom vrtu se nadaju da će Blatnjak imati pravo nastupa već u Parku mladeži protiv Splita u posljednjem kolu osnovnog dijela prvenstva koji će Osijek odigrati u petak, 1. ožujka. Inače, Blatnjak se odmah jučer priljučio trenizima bijelo-plavih.

Dalibor KELER
LEKO UPITAN ZA PULJANE, ALEKSIĆ SIGURAN

Prijateljski susret protiv četvrtoligaša Metalca zamišljen je kao svojevrsni natječaj za dva otvorena mjesta u prvoj momčadi. Dečki su pružili solidnu partiju, pobijedili s 5:0, ali nije prošlo bez problema. Sredinom prvog dijela ozlijedio se Mislav Leko koji je bio “prvi pick” za stopersku poziciju umjesto suspendiranog kapetana Ive Smoje. - Riječ je o ozlijedi ligamenata gležnja, ali situacija nije tako loša kako se činilo u prvom trenutku. Vjerujem da će on biti sposoban za nastup protiv Istre 1961 - rekao nam je Nenad Marijanović, fizioterapeut NK Osijek.

No neki su si, bar prema riječima trenera Stanka Mršića, osigurali mjesto u momčadi. - Ivan Aleksić je s dva pogotka u toj utakmici zaslužio nastup protiv Puljana - kaže Stanko Mršić, trener nogometaša Osijeka. (D.Kl.)

Možda ste propustili...

BIJELO-PLAVI IZMEĐU "RAJA I PAKLA"

Bitka za Europu: Neizvjesnost je na vrhuncu

ZA VRIJEME EURA U NJEMAČKOJ

Suci će moći objasniti odluke

Najčitanije iz rubrike