Sport
JOŠ DVOJICA IGRAČA BLIZU RIJEKE

Prodajom Leškovića i Kvržića
Osijek bi izmirio sve dugove?
Objavljeno 4. veljače, 2013.
Vjerujem da ćemo do 1. ožujka moći reći da NK Osijek više nije nikome dužan, kaže Zdravko Josić

OSIJEK - Dvojake reakcije u javnosti izazvale su vijesti da je osječki prvoligaš dva svoja prvotimca, Vedrana Jugovića i Ivana Vargića, prepustio Rijeci. Za neke je to konačna “katastrofa” jer “nećemo sad valjda postati filijala Rijeke”, a za druge opet taj posao predstavlja temelj na kojem će se graditi stabilniji NK Osijek. Iskreno, obje su strane djelomično u pravu. Navijači nisu naviknuti da Osijek svoje igrače prodaje Rijeci. To je pitanje ugleda i časti, ali situacija u kakvoj je Osijek te stvari gura u drugi plan. Bijelo-plavi su u “ratu za golo preživljavanje”, a kad je situacija takva onda kompromisa nema. Ili ćeš umrijeti ili ćeš za preživljavanje dati sve što imaš i možeš. Predsjednik Zdravko Josić izabrao je taj put koji nije simpatičan, ali je jedini moguć i opravdan. Osječane stišću dugovanja, stišće ih i UEFA svojim rokovima za podmirenje istih, Osijek stalno hoda po rubu suspenzije i zato možemo razumjeti Josića. Nije lako raditi u takvim uvjetima. Zbog toga su transferi Jugovića i Vargića opravdani. O odšteti koja se iznosi 200-tinjak tisuća eura može se razgovarati, ali boljih ponuda, valjda, nije bilo. Međutim, u cijeloj toj priči ne treba zaboraviti da su se njih dvojica odrekla oko 600.000 kuna duga, što uopće zanemarivo.

- To je dobar posao za nas, iako nemojte misliti da sam sve to hladno odradio. Međutim, dugog izlaza nemamo. Danas moramo prodavati i tako da bismo smo od ljeta mogli živjeti mirno. Tada će transferi ići malo drukčije. Uglavnom, za mene je sve ovo svjetlo na kraju našeg financijskog tunela - kaže Zdravko Josić, predsjednik NK Osijek.

No, nije to sve. Uskoro bi se deal s Riječanima još mogao podebljati jer oni na ciljniku imaju još dva Osijekova prvotimca.

- Zanimljivi su im Lešković i Kvržić. U tom poslu mogli bismo zaraditi i ozbiljniji novac, a opcija je da obojica kod nas ostanu do ljeta. No, to tek treba realizirati. Nama za konačno izmirenje dugova nedostaje još oko dva milijuna kuna. Imam plan kako ćemo to realizirati i vjerujem da ćemo do 1. ožujka moći reći da NK Osijek više nije nikome dužan - optimist je Zdravko Josić, predsjednik NK Osijek.

Nema dvojbe da poslovanje osječkog prvoligaša treba dotjerati u red. Međutim, postoji ozbiljna opasnost od rezultatskog kolapsa. Teško da će navijače zanimati stabilan drugoligaš u Gradskom vrtu.

- Mislim da je to nepotreban strah. Mi imamo dovoljno širok kadar da možemo kvalitetno zamijeniti Jugovića i Vargića. Ispasti nećemo sigurno - uvjerava nas Josić.

A nagodinu? Stiže Liga 10, mnogi igrači su na izlaznim vratima jer im istječu ugovori. Nije baš da ulijeva optimizam.

- Vjerujem da će neki od igrača potpisati nove ugovore u danima koji dolaze - zaključio je Josić.

Dalibor KELER

Kvržić i Lešković

do ljeta bi ostali na posudbi u Osijeku

Možda ste propustili...

OSIJEK MORA U DODATNE KVALIFIKACIJE

Dobro je kako je moglo završiti

MEMORIJALNI TAEKWONDO TURNIR BLJESAK

Juniorke TKD-a Osijek u Novskoj su bile najbolje

Najčitanije iz rubrike