Osijek
OPĆINA ČEPIN SMANJILA KOMUNALNI DOPRINOS

Legalizacija kuća šest puta jeftinija
Objavljeno 9. siječnja, 2013.

Vezani članci

LEGALIZACIJA U ANTUNOVCU I IVANOVCU

Komunalni doprinos smanjen za 40 posto

ČEPIN - Općina Čepin izašla je u susret mještanima kako bi što lakše i povoljnije legalizirali svoje objekte u Čepinu, Livani, Beketincima, Čokadincima i Čepinskim Martincima. Načelnik Općine, dr. Dražen Arnold, kaže da je komunalni doprinos prije iznosio 30 kuna po prostornom metru, a sada je, ako ga plate jednokratno, pet kuna za stambene objekte, odnosno čak šest puta jeftinije.

Objekti se za legalizaciju mogu prijaviti do 30. lipnja, a Općina još jednom poziva mještane da iskoriste priliku i da svoju imovinu legaliziraju.

Općinsko vijeće izmjenama i dopunama Odluke o komunalnom doprinosu utvrdilo je jedinične vrijednost komunalnog doprinosa prema vrsti objekata i uređaja komunalne infrastrukture i prema pojedinim zonama. Tako je za legaliziranje stambenih objekata za obročno plaćanje na 24 mjeseca u prvoj zoni cijena 10 kuna, u drugoj 8,5 kuna, a u trećoj 7 kuna. Za jednokratnu avansnu uplatu odobrava se popust od 50 posto. Za poslovne građevine u svrhu proizvodne djelatnosti doprinosi su istovjetni onima za stambene objekte. Doprinos za poslovne građevine za uslužne djelatnosti, uz plaćanje na 24 mjeseca, u prvoj zoni iznosi 29,66 kuna, u drugoj 25,211 kuna, a u trećoj 20,762 kuna. Za jednokratnu uplatu odobrava se 50 posto popusta. Za ostale građevine-zgrade koje služe za spremanje mehanizacije i poljoprivrednih proizvoda, uzgoj domaćih životinja, garaže, drvarnice, spremišta za alat itd. uz obročno plaćanje u prvoj zoni doprinos iznosi pet kuna, u drugoj 4,25 kuna, a u trećoj zoni 3,5 kune. I u toj je kategoriji moguć popust od 50 posto za jednokratno plaćanje. D. Pejić

50%

popust je za jednokratnu uplatu za legalizaciju objekata

Objekti se za legalizaciju mogu prijaviti do 30. lipnja, a Općina poziva mještane da iskoriste priliku

Možda ste propustili...

ISUSOVAČKA KLASIČNA GIMNAZIJA

Promocija projekta Egipat

OKRUGLI STOL “BRENDIRANJE RIZNICOM”

Vrijednosti za zajednicu u riznici svojevrsne utopije

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike