Regija
ZBOR “SANCTUS” PREDSTAVIO SVOJ PRVI CD

Deset duhovnih i jedna domoljubna skladba
Objavljeno 8. siječnja, 2013.

DONJA MOTIČINA - U nedjelju je u prepunoj crkvi Svih svetih u Donjoj Motičini zbor “Sanctus” iz Donje Motičine predstavio svoj prvi CD “Na putu svetosti”. Zbor je pjevao i na misnom slavlju prije promotivnog koncerta, u kojem su uživali istinski zaljubljenici u duhovnu glazbu. CD sadrži deset duhovnih skladbi i jednu skladbu nadahnutu Domovinskim ratom i Vukovarom, a sve ih potpisuje Judita Paljević, voditeljica zbora. Skladbe su nastajale u razdoblju od četiri godine, samo je snimanje CD-a počelo u srpnju 2012., a cijeli proces izdavanja, iza kojeg stoji franjevački samostan u Našicama, završen je u siječnju ove godine.

CD “Na putu svetosti” rijetkost je u hrvatskoj glazbi jer je cijeli ispunjen ljubavlju i pozitivnošću. Uoči koncerta brojnoj publici obratila se voditeljica zbora Judita Paljević, zahvalivši na svim dosadašnjim godinama potpore radu “Sanctusa”. Paljević je prije izvođenja svake pjesme predstavila pozadinu njezina nastanka, nadahnuće i tematiku. CD koji je objavio zbor “Sanctus” slušat će mnogi obožavatelji duhovne glazbe, a oni deprimirani pronaći će utjehu i novi smisao života.

- Naš je zbor, koji ustrajno vježba već četiri godine, prepoznao pravu glazbenu vrijednost te ponajprije liturgijsku glazbu. Do sada je pjevao na misnim slavljima, izvodio mjuzikle i prigodne glazbeno-scenske programe. Pjevanjem smo htjeli prenijeti svu svoju radost i podijeliti ju sa svima onima koji ovaj CD budu slušali - istaknuto je na predstavljanju CD-a. S.Fridl

4

godine nastajale su skladbe koje su na CD-u

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike