Sport
TOMISLAV ŠORŠA NA METI HAJDUKA

Za sve bi bilo najbolje kada bi otišao ove zime
Objavljeno 3. siječnja, 2013.
Veznjaku je, osim povratka na teren, prioritet odlazak u inozemstvo

Vezani članci

PREDSJEDNIK NK OSIJEK NEĆE IMATI MILOSTI

Josić: Tko ne potpiše novi ugovor može ići ili ga čekaju tribine!

NK OSIJEK NEMA USPJEHA U PREGOVORIMA

Šorša i Jugović odbili ugovore

U GRADSKOM VRTU POČELI PREGOVORI OKO NOVIH UGOVORA

Kvržić tvrd, Malenica potpisao, ostali u drugi krug razgovora

OSIJEK - Početak nove kalendarske godine označio je i start zimskog prijelaznog roka od kojeg u NK Osijek dosta očekuju. Prodaja nekog od igrača nužna je za krpanje proračuna i podmirivanje zaostataka prema igračima i radnoj zajednici, no to i neće biti tako jednostavno ostvariti. Velikom broju igrača na ljeto ističu ugovori, a za sada dogovora oko potpisivanja novih nema, tako da prijeti opasnost da svi na ljeto odu bez odštete. To je razlog zašto će u Gradskom vrtu užurbano probati dogovoriti neku prodaju ove zime, kako bi bar nešto zaradili, iako su svjesni da neće moći previše licitirati. Među onima koji privlače pozornost drugih klubova je Tomislav Šorša. Najbolji nogometaš bijelo-plavih u sezoni 2011./12., zanimljiv je Hajduku, iako je zbog ozljede izvan terena već pola godine. U splitske je redove prošlog ljeta otišao Anton Maglica. Splićani su za njega platili 300.000 eura odštete. Za sada je zanimanje Hajduka za Šoršu samo preko medija, svojevrsno “ispipavanje” situacije, jer konkretnih ponuda nema.

- Nikakav upit ili ponuda od Hajduka za Šoršu nije stigla na našu adresu, rekao je sportski direktor Osijeka Miroslav Žitnjak.

- Nama je u principu svejedno hoće li on u Hajduk ili neki drugi klub, jer nam je najbitnije da i igrač i klub budu zadovoljni s transferom. Ipak, razumljivo je da preferiramo inozemnu destinaciju, jer u Hrvatskoj je teško naći klub koji bi mogao platiti priželjkivanu odštetu.

Slično razmišlja i sam Šorša koji je jučer odradio posljednju terapiju u Zagrebu, te bi spreman trebao dočekati prvu prozivku u Gradskom vrtu.

- Situacija oko ozljede je bolja, terapija je definitivno pomogla i vjerujem kako ću za dva-tri tjedna biti u mogućnosti normalno trenirati s ostatkom momčadi. Morat ću paziti na početku, ali nadam se kako više neću imati problema.

Nakon što se s Osijekom nije uspio dogovoriti oko novog ugovora, izvjesno je kako će Šorša najkasnije od ljeta igrati u novom klubu. Nije siguran hoće li to biti Hajduk.

- Nemam nikakvih saznanja o tome, meni je trenutačno prioritet ozdraviti i vratiti se na teren. Kad bih mogao birati, radije bih u inozemstvo, no znam da će to biti teško s obzirom na to da pola godine nisam igrao, tako da ne očekujem ništa. Ipak, bilo bi najbolje kad bi se transfer realizirao već ove zime pa da i klubu pripadne odgovarajuća odšteta, izjavio je Šorša.

Očito je kako će u Gradskom vrtu siječanj biti mjesec užurbanih pregovora, kako sa samim igračima, tako i s potencijalnim kupcima. Vremena ima dovoljno, valjda će biti i zainteresiranih s konkretnim ponudama. Posljednja mogućnost za realizaciju transfera bit će Turska, gdje će se pripremati brojni inozemni klubovi.

Goran ROGULJIĆ
Pet utakmica u Turskoj

Bijelo-plavi će u Turskoj odraditi drugi dio priprema, od 18. siječnja do 1. veljače, te su već dogovorili pet prijateljskih susreta. Prvi je na rasporedu već 20. siječnja protiv njemačkog drugoligaša Duisburga, 23. će se suprotstaviti austrijskom prvoligašu WAC-u, kojeg trenira Nenad Bjelica, 26. siječnja protivnik je južnokorejski Pohang Steelers, 29. moldavski CSKA Rapid Kišinjev, a posljednji protivnik u Antalyji 31. siječnja bit će rumunjska Astra Giurgiu. Moguće su i dvije dodatne provjere, protiv poljske Wisle Krakov i azerbajdžanskog Simurqa, ali one još nisu definitivno potvrđene.

Zdravko Josić

predsjednik NK Osijek

Šoršu bi najradije sada prodali, kako bismo dobili odštetu, no ako to ne uspijemo, pokušat ćemo još jednom dogovoriti produžetak suradnje. U protivnom igrača na proljeće čeka tribina.

Hajduk će navodno ponuditi mogućnost podjele budućeg transfera igrača u inozemstvo

Možda ste propustili...

“MASTERS 1000” U RIMU

Pavićev meč prekinuli aktivisti

UTRKA KANUA JEDNOKLEKA ZA SENIORKE

Vanesa Tot bez olimpijske norme

Najčitanije iz rubrike