Sport
PREDSJEDNIK NK OSIJEK NEĆE IMATI MILOSTI

Josić: Tko ne potpiše novi ugovor
može ići ili ga čekaju tribine!
Objavljeno 21. prosinca, 2012.
Bude li proveden takav krut stav, NK Osijek bi se mogao suočiti s brojnim arbitražama

OSIJEK - Osječkom prvoligašu smiješi se “čupavo” proljeće! Igrači odbijaju ponude za nove, smanjene, ugovore, a onih kojima istječu ugovori na ljeto ima puno. Od njih 13 u ovom trenutku su produženje vjernosti odbili potpisati Zoran Kvržić, Ivan Miličević, Vedran Jugović i Tomislav Šorša. Vjerojatno će ih biti još, ali u Gradskom vrtu na taj trend nisu ni trepnuli. Bar zasad. Predsjednik Zdravko Josić još jednom je poručio:

- Mi nećemo odstupiti od onoga što nudimo jer to je naš maksimum. Situacija je škakljiva, ali moramo ostati čvrsti. Još uvijek vjerujem da će preostali igrači potpisati ponuđene ugovore. U ovom trenutku klupski je stav jasan. Oni koji ne potpišu ili će ove zime pronaći nove klubove, a ako ostanu, proljeće će provesti na tribini. Trećeg nema - kaže predsjednik osječkog prvoligaša.

Takav rigidan stav osječkog prvoligaša ne bi bio čudan da prema svim tim igračima ne postoje dugovanja. Oni koji nisu prihvatili produženje ugovora već su najavili da su spremni za svaki scenarij, ali isto tako da i oni u rukama imaju neke mehanizme koje će aktivirati ako klub bude krut i pošalje ih na tribine. Sasvim je jasno o čemu se radi. Pokrenut će naplatu svojih potraživanja preko arbitraže, a to će NK Osijek dovesti u neugodnu poziciju. Na naplatu će doći veliki iznosi koje će se teško podmiriti. Prijetit će suspenzija, pa čak i stečaj. Dođe li do toga, posljedice će biti grozne za sve. Klub bi mogao završiti “u kanalu”, a svi vjerovnici će ostati bez svog novca. Jasno, ovo je najgori mogući scenarij, ali kako nam se čini Josić je vrlo odlučan u tome da neće omekšati svoj stav, iako mu početne pozicije nisu obećavajuće. Danas sve to ne izgleda dobro. Zapravo, spas bi bio da većina tih igrača pronađe nove klubove već ove zime. Međutim, i to je teška misija jer zašto bi u siječnju netko plaćao odštete za njih kada ih u lipnju može dobiti bez njih.

- Možda se poneki transfer i dogodi, ali ne više od jednog ili dva. Ostali će ostati kod nas, jer u ovom trenutku nema ponuda za te igrače - kaže Josić.

Možda je to i igra živaca, ali koliko smo čuli od igrača, ni oni nemaju namjeru popustiti pred tim prijetnjama.

No, to je tek jedan dio priče. Onaj drugi odnosi se na to s kakvim će snagama Osijek ući u proljeće. Točnije - tko će igrati?

- Rekao sam, i još uvijek vjerujem da će ostali potpisati ugovore. Okrenut ćemo se našim juniorima, nemamo drugog izlaza - konsternirano će Josić.

Zasad je situacija takva, a očekuje se reakcija ostalih kojima su ponuđeni ugovori poput Ibriksa, Vrgoča, Kurtovića, Pušića, Leke...

- Od njih, ovih dana bi se moglo riješiti s Ibriksom, a odluke ostalih očekujemo tek nakon Nove godine. Zasad je izvjesno samo da će kapetan Ivo Smoje zaključiti karijeru u Osijeku. Ne volim pričati o završetku posla, a da ugovor nije potpisan, ali kapetan je dao riječ, stisnuli smo si ruku i meni je to više od potpisa. Kada će se potpis dogoditi, formalno ne mogu reći, ali to bi trebala biti gotova stvar - kaže Miroslav Žitnjak, sportski direktor NK Osijek.

Duga i oštra bit će zima u Gradskom vrtu...

Dalibor KELER
TRI POTPISA
Malenica, Pavić i Mikulić

Ima i onih koji su potpisali ugovore. Prvi je to obavio daroviti vratar Marko Malenica, a njemu su se priključili još jedan junior Antonio Pavić te pričuvni vratar Zvonimir Mikulić.

DOMJENAK U ŠKOLI NOGOMETA

Škola nogometa NK Osijek uvela je zanimljivu novost. Naime, zbog bolje interakcije s roditeljima mladih nogometaša došlo se na ideju organizacije domjenka kojem su nazočili mladi nogometaši (početnici, mlađi i stariji pioniri) i njihovi roditelji. Prvi takav održan je ovih dana u VIP salonu stadiona u Gradskom vrtu i svi su s njega ponijeli odlične dojmove.

- U taj domjenak nisu uključeni juniori i kadeti te polaznici otvorene Škole nogometa kojih je jako puno. Bilo je vrlo zanimljivo i planiramo zadržati tu tradiciju - kaže Vlado Bilić, voditelj Škole nogometa NK Osijek.

Plan je da se takva druženja održavaju dvaput godišnje.

Najčitanije iz rubrike