Sport
STRELJAČKA EURO ELITA U OSIJEKU

Stiže 520 natjecate(ljic)a, osim za odličja, puca se za osam olimpijskih kvota
Objavljeno 16. svibnja, 2024.
Tradicija se nastavlja. Kolijevka streljaštva ponovo će ugostiti jedno veliko natjecanje. Od 20. svibnja do 8. lipnja, Osijek je domaćin Europskog prvenstva na 25/50/300 metara. Na Pampasu će nastupiti preko 500 natjecatelj(ic)a iz 36 zemalja, koji imaju i dodatnog motiva. Predn nama su Olimpijske igre u Parizu, a kvote za njih tražit će se u pušci (50m trostav u obje konkurencije) i pištolju (25m rapid muški i 25 m pištolj žene) na ovom prvenstvu. Dvije su još na stolu u svakoj disciplini, ostaje za vidjeti koja će osmorka s hrvatskog istoka otići kući s vizom za Francusku.

- Još jedno važno i veliko natjecanje kod nas. Olimpijske kvote su naravno dodatni motiv, nadam se da će je upucati i netko od naših reprezentativaca. Ukupno će Hrvatska biti zastupljena sa 25 predstavnika, neki će imati i debi na euro smotri, stoga sve svi nadamo da će rezultatski planovi biti ispunjeni, kaže Zoran Ćelić, direktor Organizacijskog odbora, u kojem je preko 100 ljudi angažirano kako bi ovaj EPSO protekao na razini onih dosadašnjih.

- Ovo je već 14 velika smotra kod nas od 2009. godine. U tu skupinu spadaju EP, Svjetsko prvenstvo i Svjetski kupovi. Osijek je odavno ucrtan na streljačkoj mapi, podsjeća Zvonimir Kovačević, predsjednik GSD Osijek 1784, kluba koji u suradnji s Gradom, Osječko-baranjskom županijom i Hrvatskim streljačkim savezom iz godine u godinu dovodi u slavonsku metropolu streljačku elitu. Da će tako biti i dalje, najavio je predsjednik naše krovne streljačke organizacije, Hubert Kišpal.

- Zaslužili smo povjerenje europske i svjetske streljačke federacije. Naše organizacijske mogućnosti i sposobnosti su dobro poznate. Mogu biti i kvalitetnije, a za to je naravno nužno poboljšati infrastrukturu, naglasio je predsjednik HSS-a, s čime se složio i tajnik Saveza, Bojan Đurković. Jasno, za to će trebati pomoć Gradske uprave, koja kao i Zajednica osječkog sporta itekako pomažu pri organizaciji svih dosadašnjih, ali i budućih natjecanja, što su potvrdili i osječka dogradonačelnica Jasenka Crnković i Alen Nađsombat (ZOS). Jedna od klupskih i reprezentativnih trenerica, Mirela Skoko Ćelić naglasila je da među domaćim strijelcima ima i onih slavonsko-baranjskih, a čak pet ih je iz kluba domaćina. Puno razloga za pohoditi Pampas. N. Benčina
Na Pampasu će se natjecati najbolji euro strijelci u disciplnama 25/50/300 metara u pušci i pištolju

Možda ste propustili...

KK VRIJEDNOSNICE OSIJEK SLAŽU ROSTER

Filip Bjelanović ostaje, a Bruno Rebić je novo lice

SKUPINA D: IPAK BEZ IZNENAĐENJA

Prava kanonada i samo dva gola Oranja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana