Regija
NAJAVILA TUŽBU PROTIV PREDSJEDNIKA VIJEĆA

Bilkić: Oštetili su Općinu
Bilje za četiri milijuna kuna
Objavljeno 8. prosinca, 2012.

LUG - Načelnica općine Bilje Ružica Bilkić najavila je na jučerašnjoj konferenciji za novinare podizanje sudske tužbe protiv predsjednika Općinskog vijeća Željka Cickaja, bivšeg vijećnika i koordinatora Srećka Tatarevića te dijela vijećnika zbog štete od četiri milijuna kuna koju su, rekla je, prouzročili Općini Bilje na projektu gradnje Doma kulture u Lugu.

Tvrdi kako su vijećnici bez argumenata i stručnog mišljenja zaustavili njegovu gradnju, unatoč upozorenjima kako će Općina zbog njihovog postupanja ostati bez 4,8 milijuna kuna osiguranih iz državnog proračuna.

- Upozorenja su se pokazala točnima, jer smo krajem prošle godine zaista ostali bez sredstava. Moje postupke nazivali su nezakonitima, pa sam se, sukladno s odlukom Vijeća, sama prijavila nadležnim institucijama za prekoračenje ovlasti i sumnjive radnje. No, sud je dokazao da je, ipak, sve provedeno u skladu sa Zakonom i pravilima struke, odnosno da Cickaj, Tatarević te grupa vijećnika nisu bili u pravu, čime su nanijeli veliku štetu mještanima Luga, Općini i meni - istaknula je Bilkić, naglašavajući kako je presuđeno da Općina Bilje izvođaču radova mora platiti 235.000 kuna, kamate 55.000 kuna te sudske troškove.

Najavljena je i tužba od izvođača radova za naknadu štete zbog nemogućnosti ispunjenja Ugovora o gradnji sa Savezom mađarskih udruga. I.Getto

Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

Najčitanije iz rubrike