Sport
DERBI ZAČELJA PRIPAO MARSONIJI

Brođani produljili Olimpijinu agoniju
Objavljeno 22. listopada, 2012.
Olimpija                                                  2 (1)
Marsonia                                                4 (2)

OSIJEK - Igralište u Donjem gradu. Vrijeme sunčano. Teren dobar. Gledatelja: 60. Sudac: Josip Lučić (Vinkovci) 6,5. Strijelci: 0:1 Caban (20), 1:1 Bandalo (31.-ag), 1:2 Blažević (40), 1:3 Lilić (58), 2:3 Đikić (87), 2:4 Mazarekić (90). Žuti kartoni: Bubalo, Oreški (Olimpija), Memović, Bundavica, Caban, Mazarekić, Gačić i Didić (Marsonia). Crvenih kartona nije bilo.

OLIMPIJA: Žitnjak 5, Bubalo 6, Oreški 5, Vuk 5,5, Grandić 5, Tabak 5,5, Gogić 5 (od 58. Lončarević 5), Duvnjak 5,5 (od 46. Šimić 5), Štolfa 5 (od 62. Grozdanić 5), Đikić 6, Vuka 5.

MARSONIA: Memović 6, Bundavica - (od 16. Munivrana 6,5), Bandalo 6,5, Marušić 6,5, Ivanković 6,5, Ereiz 6 (od 37. Didić 6), Lilić 7, Caban 6,5, Blažević 7 (od 66. Gačić 6), Olić 6, Mazarekić 7.

IGRAČ UTAKMICE: MATEJ LILIĆ (MARSONIA)

Derbi začelja zasluženo je pripao mladoj momčadi iz Slavonskog Broda, koja je od prve minute djelovala organiziranije i motiviranije! A u 2. su gosti mogli već doći do prednosti preko Mazarekića, kojeg je u idealnu poziciju, nešto slijeva, gurnuo Blažević, ali je Marsonijin kapetan šutirao pokraj bliže vratnice kada se našao sam pred Žitnjakom. Gosti su u vodstvo došli 18 minuta kasnije, kada je na 17 metara od vrata Bubalo srušio utrčalog Lilića, a Caban iz slobodnog udarca, uz pomoć nečije glave iz “zida”, prevario Olimpijinog vratara i doveo svoju momčad u vodstvo - 0:1. U 31. su domaćini izjednačili zahvaljujući prodoru Duvnjaka po lijevoj strani, koji je zatim vratio prizemnu povratnu loptu na koju je natrčao Bandalo i nespretno zatresao vlastitu mrežu - 1:1. Dvije minute kasnije Đikić je ubacio iz desnog kuta na drugu vratnicu, gdje se našao Štolfa i glavom šutirao u bliži kut, odakle je brodski vratar izbacio loptu. U 40. minuti Brođani su ponovno došli u vodstvo preko Blaževića koji se, s 30-ak metara, odlučio na udarac i iznenadio Žitnjaka - 1:2.

Sve je, praktički, bilo odlučeno u 58. minuti, kada je Lilić sa 16 metara pogodio desni donji kut domaćih vrata - 1:3. Nakon toga su Osječani iskaz(iv)ali potpunu nemoć, ali i s takvim naporima Grozdanić je u 67. minuti došao u prigodu koju nije realizirao. Bolju su tri minute kasnije imali gosti prvo preko Lilića, koji je prošao po desnoj strani, ali mu je završni udarac iz blizine Žitnjak obranio odbivši loptu na Munivraninu glavu, koji s nekoliko metara nije bio precizan. U 86. je Tabak bio u stopostotnoj prigodi koju je zapucao prebacivši gostujuća vrata iz blizine da bi minutu kasnije njegov suigrač Đikić vratio nadu iz blizine poentiravši - 2:3. U četverominutnoj sudačkoj nadoknadi vremena Mazarekić je zapečatio domaću sudbinu uguravši loptu u mrežu nakon akcije po desnoj strani, koju su kreirali Lilić i Gačić - 2:4.

D.Lekšan
Knez podnio ostavku

Neposredno nakon utakmice trener Olimpije Zvonko Knez podnio je ostavku, koja je i prihvaćena! Razlog je bio u seriji loših rezultata uz doista beskrvnu i nemoćnu igru pa je ovakav epilog bio i logičan. Tko će preuzeti momčad, znat će se za dan ili dva.

Možda ste propustili...

VELIKA PREDNOST U BORBI ZA PRVAKA

Dinamo pobijedio kod Rijeke 2-1 i pobjegao na +4

MEMORIJALNI TAEKWONDO TURNIR BLJESAK

Juniorke TKD-a Osijek u Novskoj su bile najbolje

OSIJEK MORA U DODATNE KVALIFIKACIJE

Dobro je kako je moglo završiti

Najčitanije iz rubrike