Regija
ZAVRŠEN 11. ULTRAMARATON ZAGREB - VUKOVAR

Do Ovčare 344,1 kilometar pretrčao
za 30 sati, 5 minuta i 15 sekundi
Objavljeno 21. listopada, 2012.

VUKOVAR –Kod mjesta masovne grobnice na Ovčari završen je 11. Memorijalni ultramaraton Zagreb - Vukovar koji je, s dužinom staze od 344,1 kilometar, jedna od najdužih i najzahtjevnijih utrka u ovom dijelu Europe.

Prvi je kroz cilj prošao slovenski trkač Boris Ivanović, koji je put od Zagreba do Vukovara pretrčao za točno 30 sati, 5 minuta i 15 sekundi. Drugi je stigao umirovljeni hrvatski branitelj Elvir Rakipović iz Osijeka, a treća Martina Bezek, medicinska sestra iz Murskog Središća, inače jedna od tri žene koje su bile među 16 sudionika ovogodišnjeg ultramaratona. Startali su 16. listopada u Zagrebu, a do Vukovara su stazu ucrtanu i u kalendaru europskih utrka trčali u pet dionica prelazeći dnevno po sedamdesetak kilometara. Do cilja je 20. listopada stiglo devet maratonaca.

- Staza je duga i zahtjevna, no dolazit ću i dalje na ovu utrku - kratko je novinarima rekao slovenski trkač Ivanović. Iscrpljena, ali sretna bila je i Martina Bezek.

- Najteža mi je bila zadnja dionica kada su negdje na 20. kilometru počeli jaki bolovi u lijevoj nozi. Izdržala sam jer sam sama sebi rekla da ću ultramaraton istrčati pa makar morala i dopuzati u cilj - rekla je Martina.

Ovogodišnji maraton ima još jednu zanimljivost, sudionik Krešimir Šimić je u Slavonskom Brodu zaprosio svoju djevojku Ivanu Grško, koja ga je od Zagreba do Vukovara, dajući mu potporu, pratila na biciklu.

Sudionicima su na kraju uručene medalje i priznanja. Ultramaraton pod nazivom “Putovima dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata” od Zagreba do Vukovara organizira Udruga dragovoljaca HOS-a grada Zagreba, dok su trkači pod budnim nadzorom Hrvatskog atletskog saveza. Završnica maratona bilo je polaganje vijenca na Ovčari u spomen na žrtve obrane Hrvatske.S.Butigan

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike