Sport
DOMAĆINI BILI NA RUBU PORAZA, A NA KRAJU IPAK IMALI RAZLOGA ZA SLAVLJE

Vratar Ivkić u posljednjim sekundama pogodio za bod Graničara
Objavljeno 15. listopada, 2012.

Vezani članci

DOMAĆINI U ANTINU ZASLUŽENO OSTAVILI SVA TRI BODA

Mladost sve riješila u prvih 45 minuta

Graničar                                 1 (0)
BSK                                        1 (1)

ŽUPANJA - Spomen stadion prve nogometne lopte u Hrvatskoj. Vrijeme oblačno. Teren travnat. Gledatelja: 300. Sudac: Vladimir Buček (Osijek) 7,5. Strijelci: 0:1 Erić (44), 1:1 Ivkić (90). Žuti kartoni: Purić, H.Galović, O.Galović, Orkić (Graničar), Horvat, Kuburić, Milovanović (BSK). Crvenih kartona nije bilo.

GRANIČAR: Ivkić 8, O.Galović 7, Petričević 6,5, Momić 6 (od 61. Šumanovac 6,5), Purić 7, Pavičić 7, H.Galović 6,5 (od 41. Miličević 6), Kovačević 6,5, Pejaković 6,5, Vidović 7,5, Orkić 7 (od 83. Panić -).

BSK: Pintarić 7,5, Barišić 7, Rakić 6,5, Kuburić 6,5, Vaić 6 (od 59. Vratović 6), Horvat 6,5 (od 78. Tunjić -), Nikolić 6 (od 62. Milovanović 6,5), Erić 7,5, Krolo 7, Glamočak 6,5, Prijić 7.

IGRAČ UTAKMICE: MARKO IVKIĆ (GRANIČAR)

Derbi je riješen doslovno u posljednjoj minuti susreta. Ivkić je u 90. pogodio za 1:1 i bod Graničara. No, krenimo redom. Domaći su počeli silovito znajući vrijednost BSK-a i već u drugoj minuti Antonio Vidović je isprobao šut, opalio je sa 25 metara i lopta je prohujala pored okvira gola. Ratko Vaić je imao sjajnu prigodu za BSK, izašao je sam pred vratara Marka Ivkića koji mu je obranio udarac s pet metara. U nastavku su obje momčadi imale nekoliko prigoda, a kada su se napadi smirili i činilo se kako neće biti pogodaka u prvom dijelu, BSK je u 44. minuti zabio. Lopta je kružila oko obrane domaćih, prihvatio ju je Nenad Erić i zabio lijep pogodak za 0:1. U nastavku slična slika na travnjak, u s tim što terensku inicijativu preuzimaju gosti. Napadi su se redali i s jedne i druge strane, ali mreže su mirovale. U sudačkoj nadoknadi Graničar je zadnjim trzajima pokušao nešto napraviti, odlični vratar Marko Ivkić je sa svog gola otišao pred suparničkog kolegu i prometnuo se u pravog junaka utakmice. U posljednjim sekundama jednu izbijenu loptu na 13 metara dočekao je upravo vratar Ivkić, desnom nogom je pucao i lopta je odsjela u lijevoj strani Pintarićeva gola. Neopisivo slavlje domaćih i Ivkića, bili su na rubu poraza, a bod je ipak ostao u Županji. S. Bogutovac

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike