Sport
U POLUFINALU SUZHOUA

Donna za finale s 31. tenisačicom svijeta
Objavljeno 13. listopada, 2012.

Vezani članci

OSJEČKA TENISAČICA U KINI NAŠLA PUT DO ČETVRTFINALA

Donna za pobjedu radila gotovo tri sata

Donna Vekić ponovno je izgubila prvi set i ponovno našla put do pobjede! Nakon što je u 2. kolu u tri seta svladala Hončovu, osječka je tenisačica na 100.000 dolara vrijednom Challengeru u kineskom Suzhou pobijedila i sedmu nositeljicu, 161. tenisačicu svijeta, Francuskinju Caroline Garciju, sa 2:6, 6:2, 6:3 i otišla u polufinale.

Bio je to dvoboj treće i sedme nositeljice, sraz 121. i 161. tenisačice svijeta, a nakon tri seta slavila je mlađa, ali bolje rangirana - 16-godišnja Hrvatica. Kao i dan prije protiv Hončove, Donna je izgubila prvu dionicu, no nakon gubitka prvog seta “furija iz Osijeka” krenula je u svom stilu i Garcia više nije imala previše izgleda.

- Ovaj je tenis na nivou WTA u Taškentu. Mečevi su teški, ali zadovoljna sam kako se stvari razvijaju - pričala je Donna nakon još jedne pobjede.

- Danas sam igrala odličan tenis, dobro se osjećam na terenu. Doduše, podloga je mnogo sporija nego što sam očekivala, ali za sada dobro guram - dodala je Donna.

Garcia je uzela prvi set, ali ništa zato, na kraju se ionako broje pobjednici. Francuskinja je lani u Roland Garrosu i Mariji Šarapovoj uzela set, točnije, imala 6:3, 4:1, držala pobjedu u rukama, a na kraju je ispustila.

- Gledali smo taj meč u Parizu. Donna nikada do Kine nije igrala protiv nje, ali smo je dosta puta gledali i znali smo otprilike kako će to izgledati. Garcia je meč počela na visokom nivou, nametnula svoju igru, Donna ju nije mogla ozbiljnije ugroziti, ali je čekala. Znala je da tako visoku razinu igre ne može stalno držati i, eto, dočekala je, prenosio je Donnin otac Igor dojmove s četvrtfinala iz Suzhoua.

A u polufinalu Donna pred sobom ima prvu nositeljicu turnira, 31. tenisačici svijeta, 26-godišnju Su-Wei Hsieh iz Tajvana. Dovoljno je reći - 31. tenisačica svijeta, osvajačica dva WTA i 22 ITF turnira. Tajvanka je oba WTA naslova osvojila ove godine, u ožujku joj je finale Kuala Lumpura pri rezultatu 2:6, 7:5, 4:1 predala najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić. Odličnu formu potvrdila je i krajem rujna, kada je otišla i do naslova u Guangzhou.

- Donni je velik dobitak što uopće može igrati protiv Hsieh, igračice s ogromnim WTA iskustvom, koja ove godine doista igra fantastičan tenis - kazao je Igor Vekić. I. Liović

Donna igra protiv Hsieh, koja je ove godine u finalu WTA u Kuala Lumpuru zaustavila Petru Martić

Možda ste propustili...

RALF SCHUMACHER: RED BULL ĆE NESTATI U PROSJEČNOSTI

Odlazak Adriana Neweya pokrenut će lavinu

Najčitanije iz rubrike