Sport
OSJEČKA TENISAČICA U KINI NAŠLA PUT DO ČETVRTFINALA

Donna za pobjedu radila gotovo tri sata
Objavljeno 12. listopada, 2012.

Vezani članci

OSJEČKA TENISAČICA USPJEŠNA U KINI

Donna ponovno na turniru i pobjeđuje

Osječka tenisačica Donna Vekić uspješno je prošla i drugu prepreku na 100.000 dolara vrijednom Challengeru koji se igra u kineskom Suzhou. Za plasman u četvrtfinale morala je raditi gotovo tri sata, ali nakon što je izgubila prvi set, 16-godišnja Osječanka prokrenula je stvari na terenu u svoju korist i nakon velike borbe sa 3:6, 6:4, 6:2 pobijedila Slovakinju Michaelu Hončovu. Slovakinja je znatno slabije rangirana na WTA listi od Donne (310-121), no riječ je o iskusnoj igračici, klasičnoj “zemljašici”, koja zna jako dobro igrati s osnovne crte. U poretku najboljih tenisačica svijeta lošiji plasman Hončova ima vjerojatno stoga što igra “toplo-hladno”, nikako da uhvati kontinuitet.

Donna, koja je u Kini postavljena za treću nositeljicu, nije od početka mogla nametnuti svoj ritam, Hončova je “primirila” njezinu agresivnu igru, a u osvajanju poena “pomogla” joj je i Osječanka s neforsiranim pogreškama. No nakon prvog seta na terenu potpuno drugačija slika. Osječka je tenisačica počela igrati u svom ritmu, Slovakinja je sve slabije parirala i na kraju je otišla među osam najboljih na jakom Challengeru u Suzhou.

- Uh, dobro je. Gotovo tri sata trebalo mi je za pobjedu. Sad imam obveze na kineskoj TV i radiopostaji, a onda se idem odmoriti - poručila je Donna iz Suzhoua. Na putu prema poluzavršnici Osječanki stoji sedma nositeljica, Francuskinja Caroline Garcia, koja je sa 7:5, 6:3 svladala Kineskinju Zhaoxuan Yang.

Iako u Donninom taboru o tome ne vole pričati, jer više od poretka i lista zanima ih njezina igra, prema računici na WTA listi, polufinale Kine Osječanku bi sasvim približilo izravnom plasmanu u glavni ždrijeb prvog Grand Slama u 2013. godini - Australian Opena. (I. Li.)

Možda ste propustili...

PRIJAM U BANSKIM DVORIMA ZA KARATISTE I PARAKARATISTE

Plenković: Hrvatski sportaši zaslužuju potporu

MŽNL OSIJEK - VINKOVCI

Derbi u Donjem Miholjcu

Najčitanije iz rubrike