Osijek
BUBALO TRAŽI POMOĆ

Voze automobile nasipom ne obazirući na bicikliste i pješake
Objavljeno 11. listopada, 2012.
Policija često kažnjava bicikliste, a rijetko vozače automobila na stazama

Vezani članci

DOGRADONAČELNICA RIJEŠILA DIO PROBLEMA

Lovoković: Ipak će se graditi biciklistička staza do Višnjevca

Pješačko-biciklistička staza sagrađena na kruni nasipa na desnoj obali Drave, od Neptuna prema Višnjevcu, na žalost, pojedincima služi i za vožnju automobila, zbog čega građani opravdano negoduju.

Problema su svjesni i u Gradu, ali stručne službe, kako tvrde, jednostavno ne mogu učiniti nešto više, osim apelirati na sugrađane da nasipom ne voze automobile. Građani to, opravdano, smatraju nedovoljnim.

- Nedopustivo je da biciklističkom stazom jure automobili, a s obzirom na to da je staza uska, to je i iznimno opasno. Prije nekoliko dana situacija je bila na rubu incidenta zbog vozača koji je doslovce divljao stazom ne obazirući se na brojne šetače, bicikliste, malu djecu... Netko nešto mora poduzeti jer je sramota da se ne možemo opustiti čak ni na ovoj stazi na kojoj autima nije mjesto - rekao je Stjepan Đurački.

Sličan incident prepričao nam je i direktor Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje Stjepan Ribić.

- Drago mi je što je staza zaživjela i što se na njoj, pogotovo vikendom, može vidjeti mnogo ljudi, ali vožnji automobila stazom mora se stati na kraj - rezolutan je Ribić.

Gradonačelnik Krešimir Bubalo i sam je nezadovoljan situacijom, ali je naglasio kako su Gradu ruke vezane.

- Moram upozoriti na činjenicu da policija često kažnjava bicikliste koji se voze cestom umjesto biciklističkom stazom, a istovremeno se ne kažnjava one koji voze automobile nasipom. Apeliram na savjest i podsjećam sugrađane da se tamo automobil ne smije voziti. Tražili smo od Hrvatskih voda suglasnost da postavimo rampe, stupove ili neku drugu fizičku barijeru i time smo učinili sve što smo mogli jer je nasip njihov. Možemo samo apelirati te pozivati i prozivati sugrađane koji automobile voze pješačko-biciklističkim koridorom - zaključio je Bubalo

Ivan SEKOL

Apeliram na savjest i podsjećam da se tamo automobil ne smije voziti, kaže Bubalo

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike