Sport
BARANJCI NA STARTU A-1 HRVATSKE KOŠARKAŠKE LIGE POBJEDILI OSJEČANE

Darda pred punom dvoranom lako do bodova i županijskog primata
Objavljeno 8. listopada, 2012.

Vezani članci

OSJEČKO-BARANJSKI DERBI U DARDI

Domaći parket za ulogu blagog favorita

OSJEČKI SOKOL U POSLJEDNJI TRENUTAK UOČI DERBIJA DOBIO POJAČANJE NA “PETICI”

Dolazak Krole za porast optimizma

USPJEŠNA PREMIJERA BRODSKIH KOŠARKAŠA

Zabok nije imao izgleda

DARDA – Otvaranje nove košarkaške sezone u Dardi bilo je doista impresivno. Puna dvorana, 600 gledatelja došlo je na djelu vidjeti što će nam u tekućoj sezoni ponuditi Vrijednosnice OS Darda i Osječki sokol. Nakon 40 minuta osječko-baranjskog derbija (prvog uopće), mnogo više razloga za zadovoljstvo imaju u baranjskom A-1 ligašu. „Brokeri“ su uvjerljivo i nadahnuto ušli u novo prvenstvo, deklasirali su susjeda i novog člana elitnog razreda. U konačnici je bilo +22 (87:65) za domaćina, koji je od prve do posljednje minute bio gospodar situacije na parketu. Već je uvodnih 10:0 za četiri minute nagovijestilo tijek susreta, koji „sokolovi“ nisu bili u stanju promijeniti. Već u prvoj četvrtini Darđani su imali i dvoznamenkastu prednost (16:4), a u 16. minuti bilo je i okruglih +20 (38:18), stoga je bilo malo onih koji su vjerovali da se u drugih 20 minuta može nešto i promijeniti. Stanje na semaforu bilo je uglavnom isto, tračak nade Osječanima ukazao se početkom posljednje četvrtine u koju se ušlo rezultatom 60:43. Tehnička pogreška Hrnčića kažnjena je s pet poena gostiju u nizu, a u 32. minuti trica Budimira smanjila je zaostatak na 11 poena (62:51), ali odmah u slijedećem napadu uslijedila je trica Pandurića i bilo je jasno da momčad Senada Muminovića ne namjerava ispustiti kontrolu iz svojih ruku.

- Uspjeli smo nametnuti ritam od samog početka. Stekli smo značajno vodstvo odmah na startu, napunili se samopouzdanjem i mislim da smo kontrolirali utakmicu svih 40 minuta. Naravno, bilo je i manjih padova, ali razlika nije padala ispod dvoznamenkaste, zadovoljno je, nakon završetka susreta pričao Muminović, naglasivši da se pribojavao osječke momčadi. Evo i zašto:

- Pripremali smo se za potpuno drukčiju momčad, ali Osječani su se pojačali s trojicom igrača nekoliko dana prije utakmice, stoga smo malo morali improvizirati na licu mjesta. No, taktičke smo zamisli proveli, prije svega u obrambenom dijelu, stoga moram biti zadovoljan premijerom, kaže trener Vrijednosnica OS Darda.

Njegov kolega, s druge strane, preuzeo je potpunu krivnju za poraz u prvoj prvoligaškoj utakmici Osječkog sokola.

- Odgovornost je moja, previše sam vjerovao igračima koji su nam se tek pridružili. Neuigranost je bila očita, moja procjena bila je pogrešna. Poraz je zaslužen, stoga domaćinu čestitke na pobjedi, ali i sjajnoj organizaciji. Bili su bolji u svemu, poglavito pristupu, na kojem moramo dodatno poraditi, kaže Zoran Helbich, koji je muški priznao pogrešku. Zaista, tercet novopridošlica nije se pokazao. Iskusni play Ivan Tomeljak, u kojeg su gosti polagali velike nade, je za 17 minuta šutirao 0-7, imao je samo jednu asistenciju. Iako viši, centri „sokolova“ uopće nisu ostvarili dominaciju pod košem (domaćin imao skok više, ukupno 30). Ivan Krolo (djeluje prilično nespreman) i Milan Kolovrat ostali su u sjeni Mate Parajice, Stjepana Tešije i Mirze Hrnčića. No, ono što je najvažnije, kao momčad „brokeri“ djeluju kompaktnije, spremnije i to se na kraju vidjelo na rezultatu, koji najbolje oslikava događanja na osječko-baranjskom derbiju. N.Benčina

KOMARCI NAGRADILI MEZNARIĆA

Na poluvremenu dvoboja, navijačka skupina VROS Darde, popularni „Komarci“ , uručili su nagradu Dejanu Meznariću za najboljeg igrača baranjske momčadi u prošloj sezoni. Ako je suditi prema prvoj utakmici , kapetan bi mogao ponovno u konkurenciju za ovo priznanje. Meznarić je bio najbolji igrač derbija, susret je završio s 27 poena (11 u prvoj četvrtini, šut 9-15, 4-6 za tri poena, bacanja 5-6) te sedam skokova i asistencija.

VROS DARDA                              87
osječki sokol                                   65

DARDA - Dvorana OŠ. Gledatelja: 600. Suci: Vovk (Sl.Brod), Galiot i Petrović (oba Zagreb).

VROS DARDA: Kujundžić, Meznarić 27(5-6), Tešija 13(1-2), Šarić 2, Glavinić, Bičvić 11(2-2), Perajica 10(4-4), Hrkač, Hrnčić 6(1-1), Drča 6(2-2), Pandurić 10(1-2).

OSJEČKI SOKOL: Tucaković, Price 6(4-4), Šarac, Budimir 16(5-6), Brnas 15(4-4), Raič 2, Krolo 7(1-2), D.Radoš, Tomeljak, Križanac 5, Kolovrat 4, T.Radoš 10(3-4).

SLOBODNA BACANJA: VROS Darda 16-19(84%), Osječk sokol 17-20(85%). ŠUT: VROS Darda 31-63(49%), Osječki sokol 22-64(34%). ŠUT ZA TRI POENA: VROS Darda 9-18(50%), Meznarić 4, Tešija 2, Bičvić, Hrnčić, Pandurić po 1, Osječki sokol 4-26(15%), Budimir, Brnas, Križanac i T. Radoš; SKOKOVI: VROS Darda 30(20+10), Osječki sokol 29(16+13). OSOBNE POGREŠKE: VROS Darda 20, Osječki sokol 19.

REZULTAT PO ČETVRTINAMA: 20:11, 25:20, 15:12, 27:22

Možda ste propustili...

ŽNK OSIJEK SUDIONIK EU SPORT FORUMA

U finalu je bio i osječki projekt

SPLITSKI KLUB IMA NOVOG PREDSJEDNIKA

Iz Presoflex gradnje iz Požege na čelo Hajduka

Najčitanije iz rubrike