Sport
OSJEČKI SOKOL U POSLJEDNJI TRENUTAK UOČI DERBIJA DOBIO POJAČANJE NA “PETICI”

Dolazak Krole za porast optimizma
Objavljeno 6. listopada, 2012.

Vezani članci

OSJEČKO-BARANJSKI DERBI U DARDI

Domaći parket za ulogu blagog favorita

OSIJEK - Nakon četiri godine, slavonska metropola ponovo ima i košarkaškog prvoligaša. Osječki sokol vratio je grad na Dravi na prvoligašku mapu sa željom da na njoj i ostane. Prva sezona u novom društvu uvijek je teška, a težak je bio i ždrijeb. Momčad Zorana Helbicha ima “pakleno” otvaranje debitantske sezone, prvu utakmicu igra u Dardi, a tjedan dana kasnije na rasporedu je još jedan slavonski derbi, kad u goste stiže brodski Đuro Đaković.

Naravno, sve misli usmjerene su na “daleki put” u desetak kilometara udaljenu Dardu. Tamo je prošle sezone uspješno igrao Veljko Budimir, koji će večeras biti na “krivoj strani”. Budimir nije jedini koji je stigao iz Baranje, slijedio ga je i Tomislav Radoš, stoga se može očekivati da će ovaj dvojac imati i posebnih motiva protiv bivšeg poslodavca.

- To što prvu utakmicu u novom dresu igram protiv bivše momčadi, neće imati nikakvog dodatnog utjecaja na moje raspoloženje uoči otvaranje sezone. Prva utakmica je možda mogla biti i lakša, ali ždrijeb je htio drukčije i mislim da su njime najzadovoljniji ljubitelji košarke u Slavoniji i Baranji, koji bi mogli pohrliti na tribine - kaže Budimir, koji je svjestan važnosti prvog nastupa. Zna što ga čeka u susjedstvu, ali vjeruje da će sa suigračima znati odgovoriti na pravi način.

- Obje momčadi su znatno promijenile svoje sastave, ali sustav igre Darđana siguran sam da ostaje isti. To znači da nas čeka agresivan domaćin, koji puno trči, traži lagane poene iz kontre, što ćemo morati zaustaviti. No imamo mi i svojih aduta - kaže jedan od njih, Veljko Budimir, koji neće biti i jedini.

Osječki sokol se značajno pojačao u “pet do dvanaest”. Nakon Ivana Tomeljaka i Milana Kolovrata, stigao je i jedan “kapitalac”. Ivan Krolo, 217 centimetara visoki centar, nakon sezone u Grčkoj, ponovo je u Hrvatskoj, gdje je posljednje igrao baš za Vrijednosnice OS Darda.

- Dugo smo tražili centra, na kraju smo angažirali dvojicu. Krolo trenutno nije dugoročno rješenje, dogovor je da može otići ako pronađe inozemni angažman. Naravno, priželjkujem da ostane s nama što je duže moguće. Zaključili smo roster, a sada idemo po prvu pobjedu - naglašava trener Zoran Helbich, kojem će ovo biti trenerski debi na prvoligaškoj klupi. N.Benčina

ĐURO ĐAKOVIĆ zatvara trokut na istoku

Prvi put Regija Istok ima tri muška košarkaška A-1 ligaša u istoj sezoni. Starosjedioci u elitnom razredu su Brođani (po godinama slijede Vrijednosnice OS Darda i Osječki sokol), a Đuro Đaković ne krije ambicije uoči sezone 2012./13. Proračun oko tri milijuna kuna otvorio je mogućnost slaganja kvalitetnog igračkog kadra, koji je potencijal već potvrdio kroz pripremno razdoblje. No, sada slijedi službeni dio, koji momčad Krunoslava Krajnovića otvara na domaćem parketu, u subotu (19 sati) na Vijuš stiže Zabok, koji bi trebao prvi kapitulirati.

Prvenstvo je otvoreno u petak navečer (Zagreb - Dubrovnik), a u 1. kolu još se sastaju Kvarner 2010 (Rijeka) - Jolly JB Šibenik i Alkar (Sinj) - Križevci.

Možda ste propustili...

MALI NOGOMET - TRI KORNERA PENAL

Prijave na turnir traju do 1. lipnja

ZAVRŠENA PRVA HRL “SJEVER”

Valpovka je ispala, NEXE 2 na čekanju

Najčitanije iz rubrike