Sport
STIGLE KAZNE

Bezjak - godinu dana
zabrane igranja rukometa
Objavljeno 23. travnja, 2024.
Nije lako ovih dana u redovima Rukometnog kluba NEXE. Remi s Porečom, vjerojatno oproštaj od naslova viceprvaka države, odlazak trenera Veselina Vukovića, a onda u utorak i kazna za ono što se događalo ranije ovoga mjeseca.



Stegovni sudac Hrvatskog rukometnog saveza Srećko Ilić donio je odluke o kazni za igrače RK NEXE Marka Bezjaka i Andraža Velkavrha te sad već bivšeg trenera Veselina Vujovića zbog incidenta koji se dogodio na prvenstvenom susretu NEXE - Zagreb u našičkoj dvorani 7. travnja. Utakmica 5. kola Paket24 Premijer lige za prvaka prekinuta je u posljednjoj minuti prvog poluvremena pri vodstvu Zagreba 16:9. Do prekida je došlo nakon što se na tlo srušio delegat utakmice Anto Josić. Njega je u prolazu ramenom u leđa udario igrač NEXE-a Marko Bezjak. Utakmica je nakon prekida i službeno registrirana pobjedom Zagreba 10:0. Iako je Marko Bezjak tvrdio: “Nisam delegata namjerno udario, dogodilo su u trci”, nije pomoglo. Stegovni sudac HRS-a Bezjaku je izrekao kaznu zabrane igranja rukometa u trajanju od 12 mjeseci. Veselinu Vujoviću izrečena je stegovna mjera zabrane obnašanja dužnosti trenera u trajanju od tri mjeseca, tako da je i ostao u NEXE-u, ne bi mogao voditi utakmice. Andražu Velkavrhu, igraču RK NEXE, izrečena je stegovna mjera zabrane igranja rukometa četiri utakmice.



Osim toga “samom činjenicom da su utvrđeni stegovni prekršaji treneru i igračima Kluba, Rukometnom klubu NEXE izriče se stegovna mjera novčane kazne u iznosu od 4000 eura”, stoji u dopisu koji su čelnici našičkog kluba s mukom primili. Kazne su izrečene zbog stegovnog prekršaja iz čl. 135. st. 1. Stegovnog propisnika HRS–a koji glasi: “Tko vrijeđa, izaziva ili fizički napadne igračicu/igrača, trenericu/trenera, dužnosnicu/dužnosnika, delegatkinju/delegata, sutkinju/suca ili gledateljicu/gledatelja na utakmici, ili izvan igrališta, kaznit će se zabranom igranja ili obnašanja dužnosti na 1 (jednoj) utakmici ili više utakmica (najviše 8), a u težim slučajevima zabranom igranja ili obnašanja dužnosti od 2 (dva) mjeseca do 2 (dvije) godine.”



Okrivljeni Bezjak, Velkavrh, Vujović, odnosno RK NEXE mogu podnijeti žalbu na ovu odluku. I. Li.
Najčitanije iz rubrike