Sport
OSJEČKO-BARANJSKI DERBI U DARDI

Domaći parket za ulogu blagog favorita
Objavljeno 6. listopada, 2012.

DARDA - Vrijednosnice OS Darda stasale su u stabilan košarkaški prvoligaški kolektiv. Pred “brokerima” je četvrta uzastopna sezona u A-1 društvu, koju u subotu otvaraju na svom parketu. U goste stiže novak u elitnom razredu, najbliži susjed, novi prvoligaš iz grada na Dravi. Dvoboj s Osječkim sokolom prava je poslastica, teško da je bilo zamisliti boljeg suparnika na otvaranju sezone.

- Prva utakmica uvijek ima dodatnu težinu, bez obzira na ime suparnika. Ždrijeb je htio da odmah igramo lokalni derbi, stoga svi jedva čekamo prvo podbacivanje - kaže kapetan “brokera” Dejan Meznarić, koji je zajedno s nekolicinom igrača u Dardu stigao baš iz Osijeka. Znači da se obje momčadi i te kako dobro poznaju.

- Tajni nema, ne znam čime bismo mogli iznenaditi jedni druge. Igrači se međusobno dobro poznaju, neki su čak ovog ljeta iz naših redova prešli u osječke. Motiva neće nedostajati ni u jednoj momčadi - siguran je Meznarić, koji je isto tako uvjeren da će prvi bodovi ostati kod kuće.

- Za razliku od nekih prethodnih sezona, sada premijeru imamo na našem parketu. Jasno da je to naša prednost i stavlja nas u ulogu favorita, koja ipak nije presudna u derbijima, što ova utakmice jest, bez obzira na to što nam dolazi novi prvoligaš. Suparnik se i dodatno osnažio nekoliko dana prije početka prvenstva, što će nam dodatno otežati ionako težak posao. Ali vjerejem da ćemo prvenstvo otvoriti s pobjedom - naglašava Meznarić.

Vrijednosnice OS Darda također su u tjednu uoči nove sezone popunile svoj igrački kadar. Trener Senad Muminović sliku je zaokružio kasnije negoli je želio, ali prva utakmice je pred vratima, nema vremena ni za kakve alibije.

- Gledao sam našeg prvog suparnika u nekim prijateljskim utakmicama. No u međuvremenu se njihov kadar značajno promijenio i osnažio, jasno je da će nam se suprotstaviti potpuno drugačija momčad. No, u ovoj, kao i u svakoj utakmici, sve zavisi od nas. Ako pružimo trenutni maksimum, tada i rezultat ne bi smio izostati - poslovično je oprezan trener baranjskih košarkaša.

- Razbacivati se izjavama prije prve utakmice nema smisla. Iskreno, ne znam još ni koliko mi možemo, jer su se tek nedavno priključila dvojica novih igrača. Ovaj će derbi biti prvi test, koji namjeravamo i položiti, kaže Muminović.

U klubu žele pobjedu, ali i pune tribine, koje bi dodatno uljepšale dekor osječko-baranjskog derbija. N.Benčina

ULAZNICE

U Dardi već od prve utakmice očekuju dobar posjet. Tomu u prilog ide i cijena ulaznica, a za premijeru će trebati izdvojiti 15 kuna. No od 1. kola kreće i prodaja godišnjih ulaznica (dvadesetak službenih i desetak prijateljskih), a paket košta 150 kuna.

Možda ste propustili...

U FINALNOJ UTAKMICI EP-A SVLADALI DOMAĆINA NJEMAČKU

Hrvatski gluhi rukometaši prvaci Europe

Najčitanije iz rubrike