Sport
OVO IMA SAMO U MAKSIMIRU

Dođi gledati Dinamo i zaradi milijun kuna!
Objavljeno 4. listopada, 2012.

Vezani članci

JOŠ JEDAN NESLAVNI REKORD

Tribine pokazale - Zagreb je okrenuo leđa Dinamu

U Dinamu organiziraju novu akciju koja se može svrstati u rubriku “vjerovali ili ne”. Kako nikako ne mogu namamiti gledatelje na maksimirski stadion, ni ulaznicama za kunu, ni besplatnim kobasicama i inim rekvizitima, frustrirani igrači koje nitko ne dolazi gledati između sebe su organizirali akciju i svaki od kupaca ulaznice za utakmicu Lige prvaka protiv PSG-a, koja se na Maksimiru igra 24. listopada, potencijalni je osvajač - milijun kuna! Ako stadion bude pun, najsretnijeg gledatelja igrači Dinama nagradit će s milijun kuna. Dođeš na utakmicu, pogledaš Dinamo i PSG i odeš kao milijunaš. Slučajni ili ne, ali milijunaš!

U klubu su potvrdili kako su tih milijun kuna nagrade izdvojili sami igrači od svojih premija, budući da im je dosta igrati “za nikoga”, pred sablasno praznim tribinama kakve su bile na startu Lige prvaka protiv Porta, kada je Dinamo ušao među rekordere kao domaćin s najmanje gledatelja u najjačem klupskom europskom natjecanju.

Koliko su dinamovci frustrirani slabom posjetom ovo je najbolji dokaz, spremni su se odreći i novca.

- Izišavši na teren protiv Porta, došlo mi je da zaplačem. Emocije su bile vrlo jake, nikad se nisam ovako osjećao. Ali ne možemo tjerati ljude na stadion - rekao je Tonel, nakon što je Dinamo - Porto gledalo 4.683 gledatelja.

Ljude je teško natjerati na maksimirske tribine, no milijun kuna možda bude dovoljno jak motiv da Dinamo napokon zaigra pred rasprodanim stadionom. Neuobičajena akcija privlačenja na tribine prezentirana je na Youtube kanalu "8kova94", čiji je vlasnik Mateo Kovačić, koji je i predstavljen kao autor te ideje. Pored njega, u dvominutnom videu pojavili su se Ivan Kelava, Luis Ibanez, Josip Šimunić, Duje Čop, Ante Rukavina i Sammir. službenoj Facebook stranici Matea Kovačića. (I. Li.)

Igrači Dinama na očajnički potez su se odlučili, jer im je traumatično igrati pred praznim tribinama

Najčitanije iz rubrike