Sport
JOŠ JEDAN NESLAVNI REKORD

Tribine pokazale - Zagreb je okrenuo leđa Dinamu
Objavljeno 19. rujna, 2012.
Bila je to tužna maksimirska večer, a nogometaši Dinama napušteni i prepušteni sebi samima

Vezani članci

DINAMO KREĆE U AVANTURU

Čačić: Želimo uzeti poneku premiju za osvojene bodove

LIGA PRVAKA POČINJE NOVO IZDANJE ELITNOG KLUPSKOG NATJECANJA

Počinje lov na Chelsea

Dinamo je u utorak navečer poražen od Porta, ali iste je večeri pretrpio još jedan poraz, mnogo znakovitiji i mnogo bolniji. Dinamo je u utorak navečer bio klub bez vojske navijača na tribinama...

U najavi utakmice razgovaralo se i o tome koliko bi se gledatelja moglo okupiti u Maksimiru. Netko je očekivao 20, netko 25 tisuća, ali nitko nije mogao pretpostaviti debakl koji se dogodio s posjetom. Na maksimirskim tribinama okupilo se oko 5.000 gledatelja, službeni podatak kaže da su na tribine ušla njih samo - 4.683. To je neslavni rekord Lige prvaka, u posljednjih 15 godina nikada ni na jednoj utakmici u tom prestižnom natjecanju nije bilo manje ljudi na tribinama. Bolna i tužna istina zagrebačke Lige prvaka.

Atmosferu na stadionu je najbolje opisati s - očajna, izgledalo je kao da Dinamo igra neku nevažnu utakmicu domaćeg prvenstva s jednim od suparnika s dna ljestvice Prve HNL. Igrala se, međutim, Liga prvaka, najjače svjetsko klupsko natjecanje. Od Lige prvaka ne postoji više, to je vrh, to je nešto što podrazumijeva pune tribine i sjajan ugođaj. No, ne u Zagrebu.

Razglabati o razlozima katastrofalno slabog posjeta može se unedogled. Od skupih ulaznica, loše ekonomske situacije do bojkota dijela navijača nezadovoljnih Dinamovim čelnicima. Za svaku tezu moguće je pronaći argumente, ali sve skupa ipak ne može posve dočarati razloge zbog kojih je u utorak Zagreb okrenuo leđa Dinamu. Jednostavno, modri su te večeri bili napušteni i prepušteni sebi samima.

Zdravko Mamić sarkastično je dobacio: “Atmosfera je bila odlična”! U otužnim trenucima samo mu je i preostao sarkazam.

Zbunjuje još jedan podatak, iz Dinama su još u nedjelju objavilii kako je prodano 12.000 paketa za sve tri utakmice u skupini Lige prvaka. Ta informacija, očito, nije bila vjerodostojna, jer maksimirske tribine pohodilo je manje čak i od polovine navedene brojke. Ostaje vidjeti hoće li se u nastavku Lige prvaka posjećenost poboljšati, ali nakon ovog iskustva s Portom imamo pravo sumnjati u to. I. Pezelj

Ivan Kelava

Ispričavam se, svjestan sam svoje loše partije. Prazan stadion? Nemam komentar

Duje Čop

O.K., nismo Barcelona da nas svaku utakmicu gleda 50 tisuća ljudi, ali zaslužili smo bolje

Možda ste propustili...

U AKCIJI I MLADI HRVATSKI NOGOMETAŠI

Ivan Barić na izbornikovu popisu za Euro

BORBA ZA PLASMAN U PRVU LIGU ODBOJKAŠICA

Višnjevčanke moraju do zlatnog seta

REMI DAVLJENIKA U BIJELOM BRDU

BSK propustio priliku za bijeg s dna

Najčitanije iz rubrike