Regija
KONAČNO DOBRE VIJESTI

Do kraja godine isplata radnicima škrobare
Objavljeno 4. listopada, 2012.
Novca bi bilo znatno više da se kojim slučajem javio ozbiljan investitor

Vezani članci

SINDIKAT METALACA UPRAVi “ĐURE ĐAKOVIĆA”:

Niste osigurali dovoljno posla za nagodinu

BELI MANASTIR - Do kraja godine radnici bivše belomanstirske tvrtke GP&Partners, koja je prije više od tri godine završila u stečaju, mogli bi dobiti dio preostalih potraživanja. Tvrdi to Šimo Orešković, regionalni PPDIV-ov povjerenik i radnički predstavnik u Vijeću vjerovnika.

- Prema informacijama koje sam dobio s Trgovačkog suda, negdje u studenom bit će završna dioba, a nakon nje isplata - kaže, naglašavajući da će to ujedno biti i kraj stečajnog postupka. U ovom mu je trenutku teško reći koliko će tko od dvjestotinjak radnika zatečenih u tvrtki prije otvaranja stečajnog postupka dobiti, ali zasigurno to neće biti iznosi kakve su očekivali.

- Svi će dobiti jednako, ali u postotku. Prema mojim pretpostavkama, to je petnaestak posto preostalog duga - tvrdi, podsjećajući da im je dio duga već isplaćen, posredovanjem Agencije. Novca bi, nastavlja, bilo znatno više da se kojim slučajem javio ozbiljno zainteresiran investitor. Ovako, cijeli se projekt srušio kao kula od karata.

- Prema mojim informacijama, upita je bilo, ali se u konačnici pokazalo da je riječ bila o dijelu neozbiljnih osoba i špekulanata, koji nisu poduzeli ništa da tvrtka nastavi s poslovanjem - ističe, naglašavajući da vjeruje da će oni koji su se uknjižili na imovinu pokušati pokrenuti neku proizvodnju (uz Energanu) te na taj način otvoriti i poneko novo radno mjesto.

Ivica GETTO
30 POSTO POČETNE VRIJEDNOSTI

Prije otprilike dvije godine stečajna upraviteljica Živka Posavac muku je mučila s prodajom nekretnina i pokretnina. Vrijednost imovine GP&Partnersa početkom stečaja bila je 80-ak milijuna kuna, vrijednost pokretnina i nekretnina Energane 20-ak milijuna kuna, slično kao i vrijednost Zovkovih nekretnina (tvrtka Zovko se zbog dugova uknjižila kao vlasnik dijela tvrtke). Priznate tražbine vjerovnika iznosile su 112.172.235 kuna, poslije su uvećane za novih 26 milijuna kuna. Istovremeno, dvjestotinjak radnika koji su do kraja ostali u tvrtki potraživalo je približno 12 milijuna kuna duga nastaloga neisplatom plaća i ostalih obveza. Vrijednost nekretnina i pokretnina nakon nekoliko javnih dražbi bila je sve niža, pa je ''dostigla'' samo 30-ak posto početne vrijednosti.

200

radnika imala je tvrtka pri pokretanju stečajnog postupka

Možda ste propustili...

SKUPŠTINA UDVDR-A DONJI MIHOLJAC

Članstvo udruge raste, no nema mlađih članova

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

AEROKLUB FENIX NA MOSON MODEL SHOWU

Igoru Ujakoviću zlato i posebna priznanja

Najčitanije iz rubrike