Regija
MLADIĆI PUSTOLOVI IZ DARDE I OKOLICE ČAKOVCA JUČER KRENULI NA NESVAKIDAŠNJU AVANTURU NA CESTI

Malim “tomosima” krenuli na Jadransko more
Objavljeno 11. kolovoza, 2012.

DARDA - Devetnaestogodišnji Baranjac Dejan Biro i njegov godinu dana stariji prijatelj Danko Marciuš iz okolice Čakovca odlučili su se upustiti u nesvakidašnju avanturu - putovati “tomosima” na more.

- Dugogodišnja mi je želja “tomosom” otići na more jer su motori općenito moja strast, a “tomos” je prvi motor od kojega je sve počelo - kaže Dejan. Na pitanje zašto su baš “tomosima” odlučili krenuti na put, Dejan je rekao da "nije toliki gušt ići motorom ili automobilom, ovo je u svakom slučaju veće zadovoljstvo i atrakcija." Dečki za put nisu imali posebne pripreme, ali su poslušali upozorenja starijih vozača na što bi sve trebali paziti, što ponijeti i slično. Neki od najvažnijih savjeta su - voziti biciklističkim rutama, ne voziti iza kamiona, ne forsirati motor i ne voziti noću.

- Stvari bez kojih ne krećemo su jakna, kaciga, rukavice te ulje, sajle, svjećice, lanac i slična potrošna oprema. U slučaju kvarova sa sobom nosimo alat i dijelove, a vozači “tomosa” iz cijele Hrvatske rekli su da im se u svakom trenutku možemo javiti ukoliko nam nešto zatreba - kaže Dejan.

U avanturu dugu desetak dana Dejan je krenuo jučer ujutro gdje ga je u Ivanić Gradu čekao Danko pa pravac Krk. Nakon toga slijedi put do Solina gdje će ostati nekoliko dana. Dejanu i Danku za ovaj će pothvat trebati oko 500 kuna za gorivo te novac koji će potrošiti na hranu budući da su im u svim gradovima u kojima odsjedaju kolege iz udruženja vozača “Tomos riders” ponudili besplatan smještaj i pomoć u slučaju kvarova. Kao pripremu za taj pothvat odvozili su nekoliko kraćih ruta do Vukovara, Valpova, Križnice... S.Cvetko

Možda ste propustili...

BARANJSKA BICIKLIJADA

U subotu starta 8. Deer & Bike

UGODAN POSJET STUDENCU U LADIMIREVCIMA

Kada skoknu do svoje trgovine, ni kuću ne zaključavaju!

U AKCIJI 1200 SUDIONIKA

Čistili Belišće

Najčitanije iz rubrike