Osijek
AKCIJA SLAVONSKOG RADIJA

Za jedno prijepodne pronašli sve
udžbenike i uštedjeli stotine kuna
Objavljeno 9. srpnja, 2012.
Većina knjiga mogla se kupiti za samo deset ili dvadeset kuna, a neki su ih i mijenjali

Vezani članci

RAZMJENA UDŽBENIKA U ORGANIZACIJI SLAVONSKOG RADIJA

Knjiga za knjigu - neki su uštedjeli i 1.000 kuna

Više stotina građana – učenika, njihovih roditelja, pa čak i prijatelja – poredanih s obje strane Ulice Franje Markovića i još nekoliko susjednih ulica, koji nude stare školske udžbenike i radne bilježnice za prodaju i razmjenu; slika je koja se već treću godinu tijekom ljeta svake prve subote u mjesecu ponavlja u staroj gradskoj jezgri Tvrđi.

Bilo je tako i u subotu. Posrijedi je velika i očito popularna akcija "Knjiga za knjigu" koju Slavonski radio, pod pokroviteljstvom Grada Osijeka, već treću godinu zaredom tijekom prvih subota mjeseca srpnja, kolovoza i rujna organizira na navedenoj lokaciji. Potez od Europske avenije do Arheološkog muzeja cijeloga prijepodneva i dio poslijepodneva tako je ponovno bio poprište gužve koju stvaraju učenici i roditelji u potrazi za uščuvanim i mnogo jeftinijim knjigama. Hodaju s popisima potrebnih knjiga, koje postupno križaju, kako razmijene koji naslov ili kupe neki po iznimno povoljnoj cijeni od 10 ili 20 kuna. "Prvi put sam ovdje, a za ovu razmjenu čuo sam od susjeda. Znam da akciju organizira Slavonski radio, a sudionici se, vidim, već jako dobro poznaju... Osobno, mislim da je ovo jako dobra ideja. Već sam pronašao gotovo sve udžbenike za svoje kćerku koja ide u 3. razred srednje škole", kaže Osječanin Marin. Sreće je imala i gospođa Mirjana iz Livane, čije su troje djece učenici osnovne i srednje škole. "Pronašla sam većinu traženih rabljenih udžbenika”, kaže. Akcija razmjene knjiga za većinu se pokazuje uspješnom pa tako i, naravno, za prodavače. "Odlično, za samo dva sata građani su uzeli sve ponuđene knjige za 2. razred osnovne škole, a sinu sam gotovo uspio pronaći već sve knjige za 3. razred", pohvalio se Osječanin Ivan. Akcija Slavonskog radija, pod sloganom "Dođi – razmijeni – uštedi", održat će se i iduće dvije prve subote u mjesecu (4. kolovoza i 1. rujna).

Tomislav LEVAK
Kovačević: Ostajemo prvi u osluškivanju potreba slušatelja

Glavna urednica Slavonskog radija Gordana Kovačević ističe kako su ugodno iznenađeni odzivom građana. "Drago mi je da su roditelji prihvatili inicijativu Slavonskog radija za razmjenom i kupoprodajom udžbenika, koja se s prostora Markovićeve ulice sada čak proširila i na susjedne ulice. Ovo dokazuje da postoji potreba za događajima takvog tipa koji omogućuju roditeljima da mnogo jednostavnije riješe svoje probleme vezane uz udžbenike. U tom će smislu Slavonski radio ostati prvi u osluškivanju potreba svojih slušatelja", ističe Kovačević.

Najčitanije iz rubrike