Osijek
KONFERENCIJA “REGIONS OF CROATIA - REGIONS OF EUROPE” U BELGIJI

Hrvatske regije u Bruxellesu,
OBŽ ima najvrjednije projekte
Objavljeno 9. svibnja, 2012.
Cilj je bio europskoj publici predstaviti postignuća hrvatskih regija u pretpristupnom razdoblju

U Europskom odboru regija u Bruxellesu, u organizaciji Hrvatske poslovne mreže u Bruxellesu i predstavništava hrvatskih regija održana je konferencija “Regions of Croatia - Regions of Europe”.

Predstavništvo Slavonije i Baranje predstavilo je Odboru regija svoj dosadašnji rad, uspješno provedene projekte i planove za budućnost ulaskom RH u Europsku uniju.

Događaj kojem je cilj bio europskoj publici predstaviti projektna postignuća hrvatskih regija u pretpristupnom razdoblju te najaviti projekte s potencijalom financiranja iz budućih strukturnih fondova, održan je uoči plenarne sjednice članova Odbora regija na kojoj su uz europske predstavnike regija, u svojstvu aktivnih promatrača, prvi put sudjelovali i članovi hrvatske delegacije.

Dr.sc. Stjepan Ribić, direktor Regionalne razvojne agencije Slavonije i Baranje, predstavio je rad Slavonsko-baranjskog predstavništva te projekt DE-MINE IPA CBC HU HR, projekt razminiravanja u Programu prekogranične suradnje s Mađarskom ukupne vrijednosti 3,529.393 eura. Predstavljen je i projekt TIRAMISU financiran iz programa FP7 ukupne je vrijednosti 14,7 milijuna eura. Ribić je naglasio važnost Predstavništva Slavonije i Baranje u Bruxellesu u lobiranju za promjenu strateških dokumenata Europske unije i uvrštavanje Hrvatske kao prioritetne zemlje u projektima razminiravanja. “Predstavništvo je odigralo ključnu ulogu u promjeni tih dokumenata jer prvobitno Hrvatska nije bila u planovima za razminiravanje”, istaknuo je Ribić. Konferenciji su nazočili i članovi uprave Vodovod-Osijek d.o.o., direktor Ljubomir Novoselić, Željko Mandić i Alen Prnjat. Direktor Tvrtke Hidroing d.d., Zdenko Tadić, predstavio je projekt Vodovod-Osijeka d.o.o. za izgradnju novog kolektora i pročišćivača ukupne vrijednosti veće od 72 milijuna eura, od čega će većina biti financirana iz Strukturnog fonda Europske unije.

Mario MIHALJEVIĆ

72

milijuna eura vrijedan je novi kolektor i pročišćivač Vodovoda-Osijek

3,5

milijuna eura procijenjen je projekt razminiravanja u Programu prekogranične suradnje s Mađarskom

Rad Slavonsko- baranjskog predstavništva predstavio je dr.sc. Stjepan Ribić, direktor RRA

Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike