Regija
POLICIJA U ZAJEDNICI NASTAVLJA S PROJEKTIMA

Djeca učila o štetnosti droga i alkoholnih pića
Objavljeno 4. svibnja, 2012.

NAŠICE - Našički i jelisavački osnovnoškolci puno su naučili od policajaca u zajednici. S preventivnim projektom "Zajedno više možemo", provođenjem komponenti “Prevencija i alternativa” i “Mogu ako hoću” nastavila je svoje edukacijsko djelovanje Policijska postaja Našice.

Tijekom travnja u osnovnim školama Dore Pejačević i Kralja Tomislava u Našicama te I. B. Slovaka u Jelisavcu provedeni su preventivni projekti, od kojih se "Prevencija i alternativa" odnosi na učenike šestih razreda, a cilj joj je predočiti i objasniti rad policije, predočiti i objasniti problem štetnosti zloporabe opojnih droga, alkohola i drugih oblika rizičnog ponašanja i ovisnosti te objasniti učenicima problem ovisnosti u obitelji. Edukativno predavanje održano je u dogovoru i suradnji djelatnika Centra za socijalnu skrb u Našicama.

- Učenicima se pokušava učvrstiti pozitivne stavove i vrijednosni sustav, a također je potreba u učenika razviti osjećaj da prihvate policiju kao prijatelja pomagača i da su poslovi policije u općem interesu zajednice i svakog pojedinca koji u njoj živi - ističe Marko Marić iz Policije u zajednici PP Našice.

Projekt "Mogu ako hoću" odnosi se na roditelje učenika šestih razreda, a cilj je roditeljima objasniti problem štetnosti zloporabe opojnih droga, alkohola i drugih oblika rizičnog ponašanja.

- Roditeljima učenika objašnjava se problem ovisnosti u obitelji te kako pristupiti rješavanju takvih problema. Nakon predavanja roditeljima su uručene brošure u kojima su pojašnjeni načini prepoznavanja pojedinih vrsta droga kao i kako prepoznati znakove koji upućuju da se droga konzumira, što je osnova za sprječavanje dovođenja do ovisnosti - naglašava Marić.(S.K.)

Možda ste propustili...

NA ČELU DRUŠTVA OSTAJE MIROSLAV ŠIMIĆ

HKD Lisinski ove godine obilježava 135. obljetnicu

URBANO PODRUČJE VINKOVCI

Za biciklističke staze 4,3 mil. eura

Najčitanije iz rubrike