Novosti
ODLAZAK MINISTRA PROMETA: PREMIJER OPOVRGNUO NESUGLASICE

Komadina napustio Vladu zbog problema sa zdravljem
Objavljeno 5. travnja, 2012.
Komadina se nakon oporavka vraća u Sabor, gdje ga čeka njegov izvorni mandat

Vezani članci

Portreti ministara u novoj vladi

TKO JE SINIŠA HAJDAŠ DONČIĆ, NOVI MINISTAR PROMETA

Novi ministar voli TBF, a zabranjuje minice

ZAGREB - "Nakon konzultacije s liječnicima ministar Zlatko Komadina obavijestio me je da zbog zdravstvenih razloga više ne može obavljati svoju dužnost", potvrdio je premijer Zoran Milanović na jučerašnjoj konferenciji za novinare ono što je već bilo objavljeno na internetskoj stranici Vlade - Zlatko Komadina podnio je ostavku na dužnost ministra pomorstva, prometa i infrastrukture.

Premijer je potvrdio da će ministarstvo do izbora novog čelnog čovjeka voditi zamjenik Zdenko Antešić, te da će Saboru na prvom sljedećem zasjedanju 18. travnja za Komadininog nasljednika predložiti krapinsko-zagorskog župana Sinišu Hajdaša Dončića.

Milanović je rekao kako je Komadinu na ministarsko mjesto izabrao zbog njegovog iskustva i kompetencije, te opovrgao da je među njima bilo ikakvih nesuglasica. Kazao je da razlog ostavke ministra Komadine nije "ni Žuta Lokva, ni bilo što drugo", nego isključivo njegovo zdravstveno stanje. Na pitanje je li bio zadovoljan Komadininim radom, premijer je kazao kako su "bili dobri suradnici, ali je ministar od početka imao problema sa zdravljem".

U pismu premijeru kojim ga je izvijestio o ostavci, ministar Komadina je, između ostaloga, napisao: “Usprkos mojoj želji da kao član Vlade pridonesem reformama koje su pred njom, posebno u sektoru prometa i infrastrukture, nažalost, zdravstvena situacija mi to ne omogućava. Odluka je bila teška, ali preporuke liječnika jednostavno više ne mogu ignorirati.” Zlatko Komadina nije se jučer službeno obraćao novinarima. Svoju odluku je navodno osobno priopćio premijeru Milanoviću u utorak navečer, nakon što je, kako se tvrdi, shvatio da mu zdravlje ne omogućuje da nastavi raditi u tako velikom i zahtjevnom ministarstvu, kakvo je njegovo.

- Treba mi odmor, a znam da situacija u ministarstvu i javnim poduzećima nema vremena za čekanje, rekao je navodno Komadina. Komadina odlazi na odmor kući, a kad se oporavi vraća se u Sabor, gdje ga čeka njegov izvorni mandat. Komadina je prvi ministar koji odlazi iz Vlade svega stotinjak dana nakon ustoličenja.

Zlatko CRNČEC/Tihana TOMIČIĆ
Kosor: to je tektonski poremećaj u Vladi i SDP-u

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor vjeruje da je Zlatko Komadina prisiljen na ostavku koju tumači kao znak "napetosti u SDP-u ususret unutarstranačkih izbora i tektonskih poremećaja u Vladi". “Ono što loše počne, loše i završi. Kao što znate, zbog ministra Komadine mijenjao se zakon o lokalnoj samoupravi, protiv čega smo bili izrazito. Ali, Komadina nije imao uvjete za rad, suradnici su mu nametani, a one koje je mogao izabrati sam, poput gospodina Ferdeljija, smijenjeni su protiv njegove volje, uz jedno cinično 'sorry' premijera Milanovića. Vjerojatno će on to i danas izgovoriti”, komentirala je jučer Jadranka Kosor.(D.Cig.)

Zlatko Komadina

ministar u ostavci

Odluka je bila teška, ali preporuke liječnika jednostavno više ne mogu ignorirati