Novosti
TKO JE SINIŠA HAJDAŠ DONČIĆ, NOVI MINISTAR PROMETA

Novi ministar voli TBF, a zabranjuje minice
Objavljeno 5. travnja, 2012.

Vezani članci

ODLAZAK MINISTRA PROMETA: PREMIJER OPOVRGNUO NESUGLASICE

Komadina napustio Vladu zbog problema sa zdravljem

ZAGREB - I dok je Zlatku Komadini s dolaskom na funkciju stradalo zdravlje, njegovom bi nasljedniku Siniši Hajdašu Dončiću mogla nastradati znanstvena karijera. Naime, on je na Ekonomskom fakultetu u Splitu već predao doktorsku disertaciju pod nazivom Turistički klaster kao model endogenog lokalnog razvoja, a trebao bi je braniti u svibnju ove godine. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li vodeći najveće ministarstvo uhvatiti dovoljno vremena za pripreme za osvajanje doktorske titule. Na novu funkciju dolazi s pozicije krapinsko-zagorskog župana, na koju je izravno izabran u svibnju 2009. sa sloganom "Hajdaša za pajdaša". Prije toga bio je pročelnik za gospodarstvo i direktor Zagorske razvojne agencije. Rođen je 1974., a sa suprugom čije je prezime dodao svojem, sinom i kćeri živi u Zaboku. Diplomirao je i magistrirao na Ekonomskog fakultetu u Zagrebu. Nakon toga usavršavao se u Americi, Slovačkoj i Bugarskoj u lobiranju u EU, poduzetništvu, poslovnim zonama i marketingu. Jednom je prilikom naglasio da će bez ulaganja u znanost "Hrvati do 2025. biti perači guzica i kosači trave".

Hajdaš voli plivanje, badminton, kuhanje, bio je vegetarijanac, trenirao je kung fu, sluša TBF i Hladno pivo, tetoviran je, pokušao je pušiti travu, a u županijskom je uredu zabranio minice, dekoltee, japanke, kratke hlače i višednevne brade. Zanimljivo je i to da je protiv svoje volje bio među osnivačima lokalnog HDZ-a. Naime, njegov je otac bio među onima koji su 1990. po zagorskim bregima osnivali HDZ pa je za svaki slučaj u stranku upisao i tada dječarca Sinišu, koji je, međutim, kada je odrastao, odmah prešao na lijevu stranu političkog spektra.Z.Crnčec

Hajdaš Dončić je jednom prilikom rekao da će bez ulaganja u znanost "Hrvati do 2025. biti perači guzica i kosači trave".

Možda ste propustili...

ISTRAŽIVANJE OPSERVATORIJA ZA DIGITALNE MEDIJE

U teorije zavjere najviše vjeruju glasači Mosta

DRŽAVA DAJE U ZAKUP 35 POSLOVNIH PROSTORA I GARAŽA

Najmanji je poslovni prostor u Osijeku - 8,96 “kvadrata”

VAŽNO JE PROPISNO IH ODLAGATI

Baterije sve češći uzrok požara