TvObzor
“THE DECAMERON” USKORO NA NETFLIXU

Najbolji tulum 14. stoljeća
Objavljeno 14. lipnja, 2024.
Budite spremni uroniti u vrtlog drame, komedije i povijesne intrige koji nam je Netflix najavio s pomoću prvog teaser trailera za svoju nadolazeću seriju “The Decameron”. Serija nam stiže ovog ljeta i donosi neobičan spoj povijesne estetike i suvremenih tema, pružajući zabavan i raskalašen prikaz razarajućeg utjecaja Crne kuge u Firenci 1348. godine.

Seriju je stvorila Kathleen Jordan, a kako se čini po prvom teaser traileru, ono što nas čeka je divlja vožnja kroz srednjovjekovnu Italiju. Serija je svoje nadahnuće našla u klasičnom istoimenom djelu koje potpisuje Giovanni Boccaccio, adaptirajući ga za modernu publiku.

Trailer nam najavljuje kako ovo nije samo još jedna povijesna drama; svojim zanimljivim pristupom Netflix donosi verziju “Dekamerona” u kojoj će se današnja publika lako prepoznati zbog vrlo poznatog koncepta pandemije, a istražit će i dekadenciju i opasnosti srednjovjekovne Italije.

Serija prati šašavu grupu plemića i njihove sluge koji bježe od kaosa kugom uništene Firence u veličanstvenu vilu u Toskani. Ono što započne kao hedonistički odmor prepun vina, uskoro se pretvori u očajničku borbu za preživljavanje kako se društvene norme ruše te vila postane žarište spletki i izdaja.

Glumačku ekipu predvode Zosia Mamet, Tony Hale i Saoirse-Monica Jackson, a uz njih tu su još i Amar Chadha-Patel, Leila Farzad, Tanya Reynolds, Douggie McMeekin, Lou Gala, Karan Gill i Jessica Plummer. Ovog ljeta srednjovjekovne drame, spletki i izdaja neće nedostajati jer “The Decameron” na Netflix stiže 25. srpnja. D.M.
Možda ste propustili...

BBC-JEVA SERIJA “SOBA UBOJSTAVA”

Ekranizacija romana slavne P. D. James

EPSKO FINALE SERIJE “COBRA KAI”

Dugotrajno suparništvo završit će ujedinjenjem

POZNATA BRITANSKA GRUPA 26. KOLOVOZA PRVI PUT U DALMACIJI

Editors idućeg mjeseca stižu u Šibenik

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRIJENOS POPULARNE KANTATE “CARMINA BURANA”

Svečano otvorenje 70. Splitskog ljeta

2

RAZGOVOR: PATRIŠA

Volim kada ljudima mogu dodirnuti dušu, kada vidim da glazba nije samo posao

3

“DOMAĆINSTVO ZA POČETNIKE” U HRVATSKA KINA STIŽE 18. SRPNJA

Što je to uopće obitelj?