Mozaik
9. EKIPNO DRŽAVNO KVIZ-PRVENSTVO

Pobjeda ekipi s dva “lovca”
Objavljeno 15. studenog, 2023.

Hrvatski kviz savez u partnerstvu sa Zagrebačkim Velesajmom ponosno je predstavio 9. Ekipno državno prvenstvo na prestižnom Interliberu. To natjecanje okupilo je 400 strastvenih kvizaša iz 80 ekipa diljem Hrvatske, pruživši finalni spektakl u svijetu kvizova.

Među natjecateljima su se istaknula mnoga poznata lica, poput nedavnog svjetskog prvaka u kvizovima Deana Kotige, kao i Morane Zibar, Mladena Vukorepe, redatelja Marija Kovača, lifestyle influencera Domagoja Jakopovića Ribafisha i brojnih drugih ljubitelja kvizova. Ekipa "Prvoplasirani" - u kojoj su bili Kotiga i Vukorepa - ostvarila je impresivnu pobjedu, "Kraken Mare" bio je na drugom, a "KviZDe" na trećem mjestu.

- Drago mi je što je moja ekipa četvrtom uzastopnom pobjedom na Ekipnom državnom prvenstvu u kvizu opravdala ime koje nam je samopouzdano dao naš kapetan Dean.

Sve pohvale njemu, Nevenu, Lukši i Nikoli, s kojima je pravo zadovoljstvo igrati - rekao je Mladen Vukorepa, član pobjedničke ekipe.

Natjecanje je obuhvatilo ukupno 84 pitanja podijeljenih u sedam kategorija: povijest, sport, znanost, pop-kultura, visoka kultura, društvo i lifestyle. Na dodatna 42 pitanja odgovaralo je deset ekipa koje su se plasirale u finale.

Ekipno državno prvenstvo u kvizovima donijelo je vrijedne nagrade, osigurane od sponzora poput Staropramena, Keindl Sporta, Menarta, Costa Coffeeja, Red Bulla, Volim Ljuto, Vintage Photo Souvenira i Cosmic Oza. Pobjednička ekipa osvojila je večeru u restoranu Uspinjača, a drugoplasirani i trećeplasirani dobili su bogate poklon-pakete i vaučere.

- Ovo natjecanje raste iz godine u godinu, potičući kulturu kvizova, informiranost i stjecanje znanja. Nadalje, zahvaljujemo Zagrebačkom Velesajmu na podršci i prostoru te našim sponzorima na vrijednim nagradama - rekla je Petra Lypolt, dopredsjednica Hrvatskog kviz saveza.

Hrvatski kviz savez nastavit će s redovitim inicijativama s ciljem širenja i dijeljenja znanja. T.K.

Natjecanje je obuhvatilo ukupno 84 pitanja podijeljenih u sedam kategorija

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODRŽAN U HOLU GRADSKE KNJIŽNICE I ČITAONICE

“Koncert pod zvijezdama”
učenika Glazbene škole J.
Runjanina u Vinkovcima

2

FILM JAKOVA SEDLARA

Molina na setu “260 Days”, stiže Assante

3

PRVI CROATIAN INTERNATIONAL FILM FESTIVAL

Gala večer u čast Špiri Guberini